Nieuws

Frank v.d. Heijden, de nieuwe keeperstrainer

20 juni 2013
www.bladella.nl
John Daniëls treedt terug na jarenlange dienst als keeperstrainer bij de selectie, en ook van veel andere (jeugd)keepers. Bedankt John. In zijn plaats komt de redelijk onbekende Frank van der Heijden. 

Dat zal wennen zijn. Frank stelt zich hieronder voor.
 
Wie is Frank van der Heijden?
Mijn hele jeugd heb ik in Hulsel doorgebracht. Ik ben 32 jaar oud. Ongeveer zeven jaar geleden hebben José en ik een huis gekocht in de Irenelaan, hier in Bladel. Twee jaar geleden zijn we naar het Koekoeksbos verhuisd. Ondertussen zijn we alweer vier jaar getrouwd. We hebben drie kinderen: één zoon, Sven en twee dochters, Iris en Fay. Voor mijn werk rijd ik elke dag op en neer naar Goirle. Bij Timmerfabriek Frank van Roy ben ik chef-werkplaats van zowel de kozijnen- als de prefab-afdeling.
 
Hoe is jouw voetbalachtergrond?
Op mijn zesde begon ik met voetballen, en ook al keepen, bij vv Hulsel. In de jeugd heb ik ook in verschillende leeftijdscategorieën gekeept in selecties van het Kempisch elftal. In mijn 15e jaar heb mijn debuut gemaakt in Hulsel 1. Op mijn 23e ben ik gestopt als keeper van het eerste team. Ik ben toen meteen op een lager niveau gaan spelen. Enkele jaren later ben ik keeperstrainer geworden van de selectie in Hulsel. Dat doe ik ondertussen alweer heel wat jaren: komend seizoen begin ik in Hulsel (dinsdags) aan mijn zevende seizoen als trainer.
 


Hoe (goed) ken jij Bladella? Waarom wil je keeperstrainer bij Bladella worden?
Ik woon dus al enkele jaren in Bladel en als voetballer heb ik al heel wat wedstrijden tegen Bladella gespeeld. Het kwam voor mij als een welkome verrassing dat Bladella interesse toonde en mij vroeg om keeperstrainer te worden bij de selectie. Ik heb de ambitie om er als trainer alles eruit te halen. Ik zie dit voor mij als een ideale opstap om mezelf ook buiten Hulsel te bewijzen. En zo kan ik natuurlijk ook nog de nodige ervaring op te doen.
 
Wat denk je onze keepers, vanuit jouw ervaring en aanpak, te kunnen bijleren?
Vanaf het moment dat ik wist dat ik hier trainer ging worden heb ik al verschillende wedstrijden bekeken. Ik heb daarbij al een aardig beeld van de keepers gekregen. Er kwamen daarbij bij mij al enkele aandachtspunten naar voren. Als we daarmee aan de slag gaan, en als we daar goed op trainen, denk ik dat het niveau nog hoger kan worden.
 
Hoe is een ideale keeperstraining opgebouwd?
In Hulsel trainen we met de keepers apart anderhalf uur. Na deze training moeten ze voelen dat ze echt getraind hebben en dat ze ook wat geleerd hebben. Bij die training zitten ook trainingsvormen waar een conditioneel aspect inzit. Bij Bladella trainen we ongeveer een uur lang met de keepers. Daarna moeten ze nog bij de groep aansluiten. Dat betekent dat je met hen conditioneel niet helemaal tot het uiterste kunt laten gaan. Dus moeten we meer op techniek en spelinzicht trainen. Daarna kunnen ze dan nog goed met de groep meetrainen.
 
Welke groep ga je trainen en wanneer ben je op het sportpark?
Op donderdag om half acht, zo hebben we afgesproken, ga ik met de selectiekeepers (Sjors van Roij, Paul Dijkmans en Peter Bons) aan de slag. Na een paar weken willen we bekijken of er een jeugdkeeper hierbij kan aansluiten. Ik zal op andere dagen ook wel eens komen kijken om te zien hoe het er voor staat met de keepers in de jeugd. Op zondag zal ik moeten kiezen tussen een wedstrijd van Hulsel en Bladella. 



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven