Nieuws

Assistent-trainer Louis Broers stelt zich voor

15 juni 2013
www.bladella.nl
Louis Broers had al eerder laten weten verder te willen in het trainersvak. Eerst was het Bladella 3, toen even niets en nu is hij terug als de man van Bladella 2. 

Aan de assistent van hoofdtrainer Jasper van Hoof eerst enkele vragen.
 
Voor wie hem nog niet kent: Wie is Louis Broers?
Ik ben 39, ik ben zeven jaar getrouwd met Inge Panjoel en samen hebben we een dochter Isa van 4. We wonen nog in Reusel maar zullen op korte termijn terug verhuizen naar Bladel. Als ondernemer heb ik samen met Perry Lavrijsen Forza Voetbalreizen opgericht (www.forzavoetbalreizen.nl), een bedrijf dat is ontstaan uit onze ervaringen met “Bladella on Tour”.
 
Wat heb jij met sport in het algemeen en speciaal met voetbal?
Tot nu toe speelde ik nog altijd drie keer in de week op het veld en in de zaal. Met de buitenlandse voetbalreizen heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken (“En dan hoef je dus nooit meer te werken”). Daarbij volg ik m’n clubje Tottenham Hotspur op de voet. Verder vind ik het prachtig om over tactiek te “ouwehoeren” met iedereen die er een eigen mening over heeft. Alles bij elkaar kun je dus wel stellen dat ik enigszins voetbalgestoord ben. Andere sporten volg ik ook graag op TV, met name het wielrennen.  
 
Welke carrière heb je bij Bladella als speler en ook als trainer achter de rug?
Ik ben pas op m’n 13e gestart met voetbal. Ongelofelijk eigenlijk als je weet dat Jeroen Schilders op de lagere school mijn beste schoolkameraad was... Ondanks dat heb ik mijn belangrijkste “opleidingsjaren” in het voetbal helaas bij de Scouting doorgebracht. Ook leuk, maar niet bevorderlijk voor mijn balaanname!
Via C2 en B2 ben ik in A1 voor het eerst in een ‘eerste team’ terecht gekomen. Daarna speelde ik samen met Bas Aarden één jaartje in het 9e, een team vol met jeugdleiders, speciaal voor overkomende A-spelers. In dat eerste JOT-team speelden bijvoorbeeld Wil Janssen, Will van der Heijden, Will Vialle en ook Piet van Spreuwel. Via het 3e ben ik daarna in de selectie terecht gekomen. Daar heb ik 10 jaar in de spits mogen spelen. In het 2e lag wel mijn ‘plafond’ als voetballer maar ik vind het prachtig dat ik zelfs nog een paar goals in het eerste heb kunnen maken.
In 2005 ben ik naar het 3e gegaan en na het kampioenschap, twee jaar later, werd ik daar speler/trainer. In die periode heb ik ook de trainerscursus TC3 gedaan. Speler/trainer zijn is lastig en als je ouder wordt valt dat niet meer te combineren. Omdat ik zelf nog een paar jaartjes wilde voetballen ben ik daarom na drie seizoenen naar het 5e gegaan. Dit jaar kwam de uitdaging voorbij om het tweede te ‘gaan doen’. Daarvoor ben ik graag bereid om (voorlopig?) mijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
 
Hoe hebben de ervaringen als trainer van het derde, en ook de lessen van de trainerscursus, je een betere trainer gemaakt?
Aangezien ik net zo snel ben als Harrie Korsten moest ik het als speler van mijn inzicht hebben. Een beetje kijk op het spel is natuurlijk een goed begin voor elke trainer. De meeste voetballiefhebbers zien ook wel dat er iets “niet goed” gaat als ze naar een wedstrijd kijken. De kunst is om te benoemen wát er precies mis gaat en dat trainbaar te maken. Op de cursus leer je om het spel te vereenvoudigen. Door te 'spelen' met de weerstanden (het veld, de spelregels, het aantal spelers) kun je je doelstelling (bijvoorbeeld “beter opbouwen”) uit een training halen. Heel leerzaam zo’n cursus en ik raad ook iedereen met trainersambities aan om die te gaan doen.
Bij het 3e heb ik het geleerde alvast kunnen oefenen in de praktijk. Bij het 2e kan ik daar wat verder in gaan omdat ik van een selectiespeler ook iets meer mag verwachten in de prestatiegerichte beleving van zijn sport. Het is vooral leuk om jongens die beter willen worden daarbij te helpen. Daar heb ik veel zin in.
 

Een trainer aantrekken uit de eigen Bladella-stal heeft voor- en nadelen. Zie jij die nadelen en hoe wil je daarmee omgaan?
De selectie is het vlaggenschip van de club en we willen graag dat talenten met ambitie doorstromen naar Bladella 1. Dat is een lange-termijn-traject en daarmee vooral gebaat bij clubmensen die er ook voor de lange termijn zitten, de jeugdcoördinator, de jeugdtrainers van met name C1, B1 en A1, de seniorentrainers van Bladella 2 en 3 en de voetbalcommissie. Zij ‘bewaken’ de Bladella-visie ter ondersteuning van de hoofdtrainer. Die is per definitie een passant die er normaal gesproken voor slechts enkele seizoenen zit. Hij brengt wel weer zijn eigen ideeën mee waar we als club van kunnen leren. “Vreemde ogen dwingen” zeggen ze dan en ik denk dat de hoofdtrainer daarom beter niet uit de eigen Bladella-stal kan komen.


 
Ik neem aan dat Bladella 2 begin augustus twee weken op oefencampagne is in Barcelona. Toch?
Als de nieuwe sponsorcommissie een beetje zijn best doet en we lappen samen nog wat bij dan moet dat volgend seizoen vast kunnen… 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven