Nieuws

'Masterclass' succesvol afgesloten

07 juni 2013
www.bladella.nl
In april en mei hebben enthousiaste jeugdigen uit F/E/D en C jeugd in extra trainingen aan hun techniek kunnen werken. Een groot succes!

Voor het eerst werd deze techniekcursus voor de jeugd bij Bladella georganiseerd. Jeroen Schilders had enkele voetbalvrienden opgetrommeld om de jeugd in acht avonden kennis te laten maken met voetbaltechniek.
 
De inschrijving stond open voor spelers, jongens en meisjes, van de F-, de D- en de E-jeugd. In totaal schreven zich 88 spelers in. Daar werden groepen van gemaakt en iedere groep werd begeleid door één van de voetballers van de Bladella-selectie. Die trainers waren dan de Masters. Eén van de doelen van het project is ook om deze senioren te laten kennismaken met het trainen van de Bladella-jeugd en hen daar in de toekomst meer bij te betrekken.
 


Techniek is bij voetballers voor een deel door moeder Natuur gegeven maar de meeste spelers moeten de techniek juist leren door veel te trainen. Vroeger, zo vertelt Jeroen, gebeurde dat op een natuurlijke weg. Er waren pleintjes en ook veldjes waar veel voetballertjes na school bij elkaar kwamen en er met elkaar op de vierkante meter bleven ‘pielen’ totdat er geroepen werd om te komen eten of om naar bed te gaan.
 
Nu dat er niet meer is wil Bladella toch mogelijkheden geven aan de jongsten om de techniek op het veld aan te leren. Daarom deze extra techniektrainingen. Aan enthousiasme bij de spelers en de begeleiders was er zeker geen gebrek. Op de afsluitende avond,  woensdag 5 juni, lieten de deelnemers in partijvorm zien dat ze de truckjes misschien nog wel niet helemaal onder de knie hadden, maar er zeker al wel aan hadden geroken. De trainingen van het volgende seizoen, en misschien een vervolg op deze Masterclasscursus zouden voor een nog beter resultaat kunnen zorgen.



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven