Nieuws

Jeugdleider van het jaar: Aloy Tenbult

06 juni 2013
www.bladella.nl
Traditioneel werd op de laatste bijeenkomst van het jeugdkader de naam van de jeugdleider van het jaar bekend gemaakt. Aloy Tenbult mag de Jacques Lammers- wisseltrofee een jaartje thuis op de kast zetten! 

Aloy is geen vreemde binnen Bladella. Sowieso als lid van de Bladella-familie-Tenbult, maar ook omdat hij zowel als supporter, als speler bij de senioren en ook als jeugdleider, en trainer dus, zijn sporen bij de vereniging dubbel en dwars heeft verdiend. Direct na de overgang naar de senioren werd hij jeugdleider op de zaterdagmiddag. Daarnaast bleef hij zelf als voetballer actief bij de senioren en werd daar al snel gebombardeerd tot leider/aanvoerder. Hij, 43 jaar oud nu, voetbalt nog steeds op de zondagmorgen. Na vijf jaar hield hij het op zaterdag enige jaren voor gezien maar draait nu alweer een tijdje mee, als leider maar ook enkele jaren als hoofdleider van de F-jeugd. Niet verwonderlijk dus dat zijn naam voorkwam op het lijstje van jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen die hem trots de bokaal overhandigde. Aloy wist daarna, helemaal verrast, niet veel meer te vertellen dat dat het in die jaren allemaal vlot op elkaar gevolgd was en dat hij iedereen bedankte met wie hij had mogen samenwerken.
 
Deze bescheiden en sociale houding van Aloy sluit prima aan bij de woorden waarmee Pim Lavrijsen de vergadering opende: “Bedenk niet wat de vereniging voor jou kan doen, maar bekijk eerst wat jij voor de vereniging kunt betekenen”.
 
Terugblik
In zijn terugblijk op het seizoen haalde de voorzitter positieve en negatieve gebeurtenissen naar voren als de masterclasscurus voor de jongsten, de respectavonden, de kampioenen (en, hoe belangrijk is kampioen worden?), de train- de-trainercursus en  de scouting van de jeugdige talenten door enkele senioren. Daarna deed hij de structuur van de jeugdafdeling nog een keer uit de doeken. Hij noemde de leden van de JeugdCommissie, het jeugdbestuur aangevuld met de hoofdleiders. Daarnaast noemde hij de VoetbalCommissie die de technische vorderingen van de spelers begeleidt.
 


Zorgen van de VC
Toon van Gompel nam daarvoor het woord als assistent van jeugdcoördinator Henrie Kneefel. Hij wees op enkele problemen als de onderbezetting van het kader, de problemen bij afgelasting van de trainingen (dat wordt inschikken op het kunstgrasveld), de waarde van de zogenaamde STIP-formulieren en de altijd durende discussies bij de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen. Toon maakte duidelijk werd dat de VC de problemen niet uit de weg gaat. Voorzitter Pim sloot dit gedeelte af met een persoonlijke kanttekening nl. dat hij het erg jammer vindt dat informatie die een tijdje binnenskamers moet blijven toch al snel op straat ligt. Dat maakt het werk van de verantwoordelijken onnodig moeilijk.
 
Derksen en Van der Gijp
Daarna was het tijd voor een vrolijk cabaretesk intermezzo van de heren Derksen en van der Gijp, dit maal weer naar voren gebracht door Johan Priems en  René Roefs. Op een humorvolle wijze werden weer karakteristieken van de ene en de andere Bladella-man en -vrouw voor het voetlicht gebracht. In hun act hadden ze de namen en de persoonlijkheden van vertrekkende vrijwilligers verwerkt zodat ook die op een bedankje en een welgemeend applaus vanuit de zaal konden rekenen.
 
Omgaan met lastige jeugd
Als laatste onderdeel van de avond was het de beurt aan Freek Bijnen. Hij kwam voor de groep in zijn hoedanigheid als gemeentelijk sportcoördinator maar ook als vader, als jeugdkeeperstrainer en als leider van een jeugdelftal om te praten over mogelijkheden om ook met ‘lastige’ jeugd een mooi voetbalseizoen te draaien. Omdat de tijd daarvoor nu veel te kort was bleef het bij een vlotte inleiding, met veel sprekende voorbeelden. Daarbij nodigde hij de leiders en de trainers die komend seizoen met de handen in het haar zitten bij het opzetten van een gestructureerde training eens bij hem langs te komen. Twee weten altijd meer dan één. Zijn verhaal was dan ook een mooie afsluiting van de jeugdkaderbijeenkomst aan het einde van alweer het zoveelste voetbalseizoen bij de jeugd van VV Bladella. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven