Luuk de Bruijn wint Tipmast-Penalty-Bokaal

25 mei 2013
www.bladella.nl
Wie wordt dit jaar de beste penalty-schutter van Bladella?? Op deze woensdagavond waren maar liefst dertig kanshebbers met veel publiek komen opdraven. Hierbij een verslag en enkele fraaie foto’s. 

Het leek dit jaar wel een koude herfstavond, op die 22ste mei. Traditioneel wordt de finale aan het einde van het seizoen onder een stralende zon afgewerkt maar in dit koudste voorjaar sinds een halve eeuw was het weer in ieder geval helemaal anders. De hele dag al waren er veel overtrekkende regenwolken in de lucht  waarvan zo nu en dan de sluizen werden opengetrokken.  Maar in de avonduren, het toernooi begon om half zeven, was Pluvius, de god van de regen, ons goed gezind! Dus we hebben het de hele tijd ‘droog’ gehouden.
 
Dertig schutters
Omdat het ook nog kou was liepen verschillende jeugdige finalisten al vroeg te koukleumen met ‘Bladella blauwe Bekkies’. Maar zij toonden veel inzet als ze aan de beurt waren om de penalty’s te schieten. In de voorronden, in de rust bij de thuiswedstrijden van Bladella één, hadden in totaal 110 spelers mee getrapt en daarmee gestreden om een plaats in de grote finale voor de Tipmast-Penalty-Bokaal. Dertig van al die schutters hadden doelpunten gescoord en zich daarmee gekwalificeerd voor deze finale.
Er werd gestart met het maken van een groepsfoto. Daarop staan ook de finalisten-keepers en finalisten-scheidsrechters die deelnamen aan dit toernooi. Deze en ook alle andere geslaagde foto’s zijn te bekijken bij dit verhaal op de Bladella-site.


Wie zijn de winnaars?
Er werd gestreden in vier categorieën: de D-jeugd, de E-jeugd en de F-jeugd en bij categorie van de dames/meisjes. Luuk de Bruijn van D1 werd de winnaar in de D-categorie. Luuk heeft ook de algemene finalewedstrijd  gewonnen en is daarmee de totale winnaar van de Tipmast-Penalty-Bokaal. Proficiat!!!!!

Joep van Sambeeck uit E3 werd eerste in zijn E-categorie. Shelby Kok was de beste schutster man de meisjes en Jelle de Kort van F4 werd eerste bij de F-categorie.
Paul Dijkmans, keeper van Bladella 2 en dit seizoen ook gewaardeerd invaller in het eerste, was de doelman in de uiteindelijke finalepoule. Hij heeft uiteraard zijn kunnen moeten laten zien, flink moeten duiken, en zich danig moeten verweren om de ferme schoten van de finalisten te kunnen stoppen. En dat is niet altijd gelukt want de harde en zuiver geplaatste schoten waren hem regelmatig te machtig.
 

Een mooie voetbalsfeer
Er werd door de spelers en speelsters fanatiek meegedaan aan deze finale van het PB-toernooi. Er stond ook weer veel publiek aan de zijlijn. Die toeschouwers waren weliswaar flink aangekleed vanwege de kou maar zij hielden zich gemakkelijk warm door het aanmoedigen van dochter of zoon. De jeugdscheidsrechters en de keepers die assisteerden hebben hun taak ‘professioneel’ uitgevoerd. Ook hier is het talent zichtbaar.
 
Al met al was het zeker een competitieve finale die op alle fronten de moeite waard was. De prijsuitreiking was een show(tje) van de heren Bart van Bussel, van de sponsor van dit evenement ‘De Tipmast’ en Ronald van de Wiel. De laatste is de grote animator die in het verleden de ‘kar mee heeft getrokken’ om dit evenement uit te bouwen tot een jaarlijks terugkerend festijn voor onze jeugdige voetballers. Die kregen na afloop allemaal nog een diploma en knipkaart. Daarna was het in de kantine nog een tijd aangenaam gezellig. Op naar het volgende seizoen want dan krijgt dit mooie gebeuren beslist weer een vervolg.  
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »