Nieuws

Bladella moeizaam naar het einde

13 mei 2013
www.bladella.nl
Op de laatste speeldag verging het Bladella als in het hele afgelopen seizoen: aardig veldspel van 'n niet complete ploeg die op verkeerde momenten doel-punten tegen krijgt en dat niet meer kan herstellen

Bladella -  Zwaluw VFC: 1 – 2 

Het bezoekende Zwaluw VFC had nog een kleine kans om in deze laatste wedstrijd rechtstreekse degradatie te ontlopen maar dan moest er in ieder geval gewonnen worden. Binnen 20 minuten stond de ploeg uit Vught met 2 – 0 voor. In de tweede helft bleek dat de winst van concurrent Valkenswaard tegen Marvilde een feit was en daarmee speelden de twee rechtstreeks uit de tweede klasse F degraderende ploegen een tamme tweede helft tegen elkaar uit. 


Met nieuweling Daan Bontjer op de linksbackplaats begon de blauwwitte ploeg monter aan de wedstrijd. In de vijfde minuut stopte Peter Bons een goede mogelijkheid van de gasten en in de zevende minuut ging een schot van Tom Ansems net over. Mascotte Ties Jorissen en het overige publiek gingen er eens goed voor zitten. Maar zoals gezegd, na 20 minuten keken zij al tegen een flinke achterstand aan. En zoals gewoonlijk kon de ploeg zich ook nu weer moeilijk oprichten en de bakens verzetten. Na de voorsprong controleerde Zwaluw VFC het spel en de machtloze voorhoede van Bladella kwam er niet aan toe enig gevaar te stichten. Verder dan een terecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Joris Hermans kwam het team niet. Het enige spectaculaire moment in de eerste helft was een verre trap vanuit de middencirkel op de lat van het Bladella-doel. Peter Bons verkeek zich maar pakte de rebound van Roberto Jansen voor die gevaarlijk werd.

In het begin van de tweede helft was er tweemaal gevaar voor het doel van Bladella: in de vijfde en de vijftiende minuut maar de ploeg kwam met de schrik vrij. Het publiek kreeg, behalve de achterstand, ook de kou (een mooie zondag in mei!) en een regenbui te verwerken. Bladella speelde niet onaardig maar er werden teveel fouten gemaakt om de toeschouwers echt te bekoren. Wanneer er door de tegenstander druk werd gezet kwam de ploeg ook steeds weer in de problemen. In de voorhoede speelde helaas niemand die werkelijk gevaar kon stichten, dit ondanks het inbrengen van de reserves Gijs van Hintum, Roy van Gompel en ook Dirk Reijnders. Er kwam toch weer hoop toen in de 75ste minuut Teun Lavrijssen binnenkopte: 1 - 2. Hij deed dat na een vrije trap van Ruud Leermakers op de lat. In 85ste minuut was er een publiekswissel voor de 26-jarige Rick Antonise die zijn loopbaan bij Bladella beëindigt omdat hij overstapt naar zijn (trainings)werkgever PSV Eindhoven. Ook voor het materialenman Richard Schoofs was deze wedstrijd het eindpunt van vijf jaar hand- en spandiensten voor Bladella. Max Jansen werd opnieuw gekozen als Man of the match. Dat leverde hem meteen de titel ‘Man van het seizoen’ op.


Al met al een teleurstellend seizoen dus voor de blauwwitten met een logische degradatie naar de derde klasse. Daar kan de ploeg na de vakantie, met een nieuwe trainer, weer fris aan het seizoen beginnen met routiniers die weer op stoom zijn, ook om jeugdig talent dat zich dit seizoen voorbeeldig als stand-in heeft laten zien, in te passen.

Trekkingslijst WFC Superloterij

2013-05-12

Bladella Zwaluw VFC 1 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven