Nieuws

'Het werd moeilijk om onderaan weg te komen'

11 mei 2013
www.bladella.nl
Bladella is gedegradeerd uit de 2e klasse. Geen nacompetitie, gewoon keihard de onderste plek. Een goed moment om met de scheidende trainer Norbert Rebsch terug te kijken.

Trainer Norbert Rebsch keert volgend seizoen niet meer terug bij de blauw-witten. Hij kijkt terug op de prestaties van de selectie, en met name het eerste, in het afgelopen teleurstellend verlopen seizoen. 



Na vorig seizoen bleef Bladella in de tweede klasse. Waarom is dat, in het algemeen gezien, niet gelukt in het afgelopen seizoen?
Het antwoord is eigenlijk simpel: tegenover de andere tweede klasse teams komen wij kwaliteit te kort, vooral als op bepaalde momenten een bijna compleet team niet inzetbaar is. Dan moet de kwaliteit uit de breedte komen, uit de aanvoer vanuit het 2e en de A1. Voor een groot aantal spelers kwam die stap veel te vroeg. Maar die mannen hebben ons wel geholpen. Zij hebben aan het niveau kunnen ruiken en dat zou moeten helpen in de toekomst.
 
Welke oorzaken voor de teleurstellende resultaten liggen bij de vereniging, bij de spelers en de begeleiding?
Bladella  wil met eigen jongens op een zo hoog mogelijk niveau, zonder vergoedingen te betalen, blijven voetballen. Dan ben je dus afhankelijk van goede en minder goede lichtingen. En dan is objectief gezien de 2klasse het hoogst haalbare. Andere ploegen doen aan scouting en geven winstpremies. Persoonlijk ben ik het met de Bladella-visie eens. Dat is ook de charme: supporters zien hun eigen Bladelse jongens in het vaandelteam voetballen. Dat zal soms in de tweede klasse zijn, en soms in de derde.
 
Wanneer werd duidelijk dat degradatie een reëel gevaar was?
We wisten dat we het zwaar zouden krijgen: geen aanvulling, Jeroen Schilders gestopt, Ruud Leermakers in revalidatie en in de eerste wedstrijd verloren we Teun Grimbergen. Zo kan ik nog even doorgaan. Eigen jeugdspelers moesten er meteen al staan! Het werd moeilijk om onderin weg te komen. Uit bij Gestel was er weer een respectabel team, toen meenden we echt nog een kans hebben. Twee dagen later, tegen Theole, moest ik het team al weer op vier plekken wijzigen. Vóór Zwaluw uit was er nog hoop, daarna wisten we dat het gelopen was.
 
In hoeverre waren de wedstrijden tegen PSV-amateurs AV van afgelopen zondag en de week daarvoor tegen VFC Zwaluw typisch voor Bladella 1 van dit moment?
We hadden te weinig kwaliteit om deze wedstrijden tot een goed einde te brengen. Voor sterkhouders als Ruud Leermakers, Peter Bons, Teun Lavrijsen en Max Jansen wordt het dan ook moeilijker om zich te onderscheiden. Al vind ik dat zij het in principe nooit hebben laten afweten op mentaliteit. Sommige spelers die ook al langer meelopen zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen. Typerend voor dit Bladella is dat er maar vier of vijf spelers op het veld staan die weten wat er op dit niveau gevraagd wordt. Dat is te weinig.
 
Hoe kijk je voetbaltechnisch gesproken terug op de afgelopen seizoenen? Wat heb je Bladella daarbij kunnen leren?
Ik meen dat we met de staf een kader hebben neergezet waar Bladella in de nabije toekomst plezier aan gaat beleven. Als ik zie hoe onder andere Pim van Erp en Tom Maas op de training acteren moet dat een keer ‘in het echie’ terugkomen. De weerstand is dan natuurlijk groter, maar dat is een kwestie van tijd en veel wedstrijden meepikken. Als Joris Hermans gaat beseffen wat hij echt allemaal kan en af en toe het ‘zaalvoetballen’ achterwege laat, heeft de ruggengraat van Bladella best wel potentie. Geert van Overbeek moet zich laten zien als een nieuwe ‘patron’ voor zijn jongere medespelers. Nu mist hij teveel wedstrijden. Jonge jongens als Mvubu, Joris Evers en Nicky Buis gaan zich verder ontwikkelen. Het huidige positiespel mag er zijn. Er is in de wedstrijden vaak een goede start, we missen de eerste kansen, dan komt een tegendoelpunt en dan valt er veel weg. Dat is vooral een mentale kwestie. Dit hebben we als leiding helaas niet kunnen omdraaien maar al bij al hebben wij erg prettig met de selectie samengewerkt.


Bladella - Zwaluw VFC


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven