Fotoverhaal: Joep van de Ven wint penaltybokaal

08 mei 2013
www.bladella.nl
Deze keer gaan we met het fotoverhaal niet heel ver terug in de tijd. Speler van Bladella 1, Joep van de Ven, vond in een Bladella-album een foto van toen en vertelt er op ons verzoek over.

Herken je hem en anderen op de foto? Lees mee
 
Bij welke gelegenheid is de foto gemaakt? Waar?
Deze foto is genomen na de finale van de penaltybokaal in ’97. Ik had die bokaal toen gewonnen. Ik was 9 jaar oud en speelde in de E’tjes. Dat was het team met Roy Beerens en Koen van Steensel. De finale was op het hoofdveld, een behoorlijke happening. Er stonden veel spelertjes in de finale.
 
Wie is de man bij je? Waarom was hij daar?
Die man is ‘Piet Tuut’, Piet Dirkx. Hij was de eigenaar van Feesttempel Ambiani. Ik denk dat hij toen sponsor was van de penaltybokaal. 
 
Wat heb je voor het diploma en beker moeten doen?
We moesten eerst in een voorronde drie pingels schieten, in de rust bij het 1e elftal. De keeper zat één jaar hoger, hier een keeper uit de D. Als je alle drie penalty’s scoorde, mocht je door naar de grote finale. Ik maakte ze alle drie, samen met nog een paar jongens uit mijn team.
 
In de finale mochten de F’jes van 9 meter schieten, de E’tjes van 10 meter en de D’tjes van 11 meter. John Daniëls was de keeper, hij speelde in het 1e elftal. Het principe was hetzelfde: drie keer trappen. Ik weet nog dat ik best zenuwachtig was. Ik wilde de eerste rechts inschieten, de tweede links en de derde weer rechts. Ik was bang dat John het anders door zou krijgen. Ik had verder niet echt een favoriete hoek. De tactiek werkte en ik scoorde ze weer alle drie. Ik bleef samen met nog twee jongens over en toen was er een afvalrace. Ik trapte eerst en scoorde rechts in de bovenhoek. De jongens na mij misten en zo werd ik penaltykampioen. Iets waar ik nu met plezier en, eerlijk gezegd, ook met verbazing op terugkijk: penalty’s nemen is tegenwoordig helemaal niets voor mij. Ik mis vaak op het trainen.
 
Heb je met het diploma nog iets speciaals gedaan?
Ik had de diploma en beker toen trots mee naar opa en oma genomen. De beker kreeg een mooie plaats op mijn kamer. Het diploma verdween ergens tussen andere papieren, volgens mij. De beker heb ik nog steeds en staat tussen andere bekers die ik gewonnen heb bij leuke activiteiten bij Bladella: bij het voetbalkamp, bij het grote 4-4 toernooi, bij het zaalvoetballen met Kerst. Dat soort activiteiten vond ik als jeugdspeler altijd schitterend.
 
Bestaat er nog zo iets als zo’n diploma?
Vroeger kreeg je bijna altijd een diploma als je ergens aan mee had gedaan. Dat is tegenwoordig niet meer. Waar het aan ligt? Geen idee. Misschien omdat alles tegenwoordig digitaal is geworden. Deelnemers en winnaars worden tegenwoordig op de site en op de TV in de kantine in het zonnetje gezet, volgens mij.
 
Wie van Bladella waren er nog meer mee betrokken? Leeftijdgenoten, leiders trainers?
Er waren jeugdleiders en trainers om de finale mee te organiseren. Cees van Hintum, Jan Lavrijsen en Edu Kneefel waren mijn trainers van E1 en D1. Verder herken ik op de foto Erik van Limpt, Rick Waterschoot, Roberto Panjoel en Koen van Steensel. Er waren nog wel meer deelnemers in de finale maar wie weet ik echt niet meer.
 
Hoe is het verder met jou bij Bladella gegaan?
Ik heb een fijne tijd gehad in de jeugd van Bladella. Ik heb altijd met veel plezier op het voetbalveld kunnen staan, zonder druk van trainers of dergelijke. Ook de trainingen waren altijd goed verzorgd. Peter Cosijns (A1), Frank Schinkel (A1 en B1), Will van Limpt (C1), Marius vd Heijden (C1), Cees van Hintum (D1), Jan Lavrijsen en Edu Kneefel (E1) waren mijn trainers in de jeugd, stuk voor stuk prettige trainers waar ik veel van heb kunnen leren.
Ook heb ik het altijd heel erg naar mijn zin gehad met mijn teamgenoten: gezellig, nooit onenigheid of ruzie. We speelden ook op een leuk niveau, met verzorgd voetbal.
Helaas is iedereen na de A-jeugd uitgewaaierd, in de senioren van Bladella of gestopt door studie en dergelijke. In het eerste speel ik nu met Geert van Overbeek eigenlijk nog als enige uit jeugd. De rest is van een andere generatie. Maar gelukkig hebben we ieder jaar de beruchte A1-reünie. Dit is een groot feest, een leuke activiteit en een potje bier drinken met A 1-spelers van het seizoen ’06-’07. Dit is altijd één groot gekkenhuis en is dan superleuk om iedereen weer een keer bij elkaar te hebben.

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »