Bladella D4 kampioen! Maar wie zijn het ook weer?

24 april 2013
www.bladella.nl
Heldenverhalen zijn er om doorverteld te worden. In 1979 werd D4 in Netersel kampioen. De mannen van nu zijn de helden van toen. Met dank aan de fotograaf voor de fantastische snoetjes…. 

Hier een verhaal van de toen nog piepjonge leiders. 

Peter Daniëls, rechts op de foto met aankomend ringbaartje en Peer Hooijen, links van de groep met stoere kaperbaard, staan er trots bij. Net als de rest van het gezelschap. De week eerder, thuis tegen Marvilde, hadden ze de bloemen ook al kunnen krijgen maar toen werden de nodige punten net niet gehaald. Van Pieter van de Heijden, rechtsonder met bloemen, wordt nog steeds herinnerd dat hij na de wedstrijd het al te stille Bladella-kleedlokaal uitvluchtte en teleurgesteld een tegenstander in het kleedlokaal van Marvilde naar de nek vloog. De leiders waren er net te laat bij om dat te voorkomen. Hoezo te hoog gespannen verwachtingen? Hoezo geen respect voor de tegenstander? Ook toen al niet, in 1979, bij die mannekes van de D?
 
Peer Hooijen was toen nog maar 31 jaar oud, en Peter Daniëls kwam met tien jaar jonger nog maar net kijken. Peter Daniëls, wie kent hem niet? Bladella-man van het eerste uur, zonder meer. Hij begon op zijn tiende bij de P-jeugd maar voetbalde eigenlijk illegaal al een half jaar eerder bij de Bladella-jeugd. Hier werd hij kampioen in zijn tweede jaar als jeugdleider. Hij bleef dat tot 1986 en was later met zijn voetballende zoon René nog eens aan de beurt. De Fakkel heeft hij in die hele lange tijd ook iedere maand mee rondgebracht en nu staat hij alweer jaren iedere dinsdag als vrijwilliger achter de bar in de kantine. Klasse!! Over de Bladella-loopbaan van Peer Hooijen kunnen we kort zijn. Hij doet onbeschrijfelijk veel en dus beginnen we er maar niet aan.
Maar nu terug naar de foto. D4 werd kampioen op het hoofdveld van VV Netersel. De mannen zijn trots en poseren met de bloemen voor de fotograaf. Het gebeurde allemaal bijna 35 jaar geleden. Wat is er van hen geworden? Maar ook: wie staan er eigenlijk allemaal op de foto? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk om de namen te noemen.
 
Een eerste poging. Staande van links naar rechts: Peer Hooijen, zijn kleine zoon Jan Hooijen,  (?) Mennen, Will Adriaans, (?) Mennen, Perry van de Bossche, Rini Sengers en Peter Daniëls. Dan zittend: (?) Meijer, Jean-Paul Cleven,  Arjan Schoofs, (?????), (?) Hanssen, Pieter van der Heijden en (?????). Dat zijn de namen die we kennen. Wie kan ons helpen de lijst compleet te maken? Zelfs met de kennis van kantinebaas Harrie Korsten, deze foto hangt ook in de galerij boven de bar, komen we er niet uit. Als je meer namen, of andere info, kunt geven, vragen we die even door te sturen naar mij, (h.fiers@upcmail.nl  
www.bladella.nl
Jeroen Schilders nam vier jaar geleden emotioneel afscheid van Bladella 1. Op AVE deze week opnieuw in de schijnwerpers. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Prins Evers kwam zaterdag-avond op het podium van Den Herd na 'Ranking The Stars' met een verrassende wending van de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wilhelmina Boys - Bladella 2-1. Voor de tweede week op rij leed Bladella een nederlaag. Weer was Bladella de betere ploeg, maar was het… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »