Nieuws

Mvubu:'De 3 punten moeten gewoon hier blijven!'

19 april 2013
www.bladella.nl
Al enkele weken speelt Mvubu Nzau-Ngola, een relatieve nieuweling, mee bij de selectie van Norbert Rebsch en Peter Cosijns. Spelers en publiek noemen hem ‘Pietje’.

Maar zijn huidskleur alleen al maakt die Hollandse naam ietwat onwaarschijnlijk. Zijn optreden in het eerste is een mooie gelegenheid om deze jonge rechtsback eens wat uitgebreider voor te stellen.
 
Wie is Mvubu en hoe komt hij in Bladel terecht?      
Ik ben Mvubu Nzau-Ngola. Anders dan mijn naam doet vermoeden ben ik geboren en opgegroeid in Bladel. Mijn vader komt uit Congo en mijn moeder is Nederlandse. Bijna iedereen bij Bladella noemt me ‘Pietje’. Dat is een naam die Edu Kneefel ooit heeft verzonnen in C1 en dat is eigenlijk altijd zo gebleven.
 
Hoelang speel je al bij Bladella? In welke teams? Op welke posities?
Ik speel al vanaf mijn 5e jaar bij Bladella. Ik ben begonnen in de F5, daarna E3, E1, D2, D1, 2x C1, 2x B1, 2x A1. Toen ben ik vanuit de A1 naar het tweede overgegaan, daarin heb ik twee en een half seizoen gespeeld en toen ben ik ongeveer een half jaar gestopt. Dit seizoen moest ik starten in het 3e, na de winterstop ben ik naar het 2e gegaan. Al vrij snel daarna kwam ik bij het 1e terecht. Ik ben in de jeugd begonnen als rechtsvoor, vanaf C1 ben ik op de backplaats blijven spelen. Die positie bevalt mij wel, vooral in de wedstrijden waarin ik regelmatig mee kan opkomen.
 
Hoe is de overgang van de lagere teams naar het eerste bevallen?
Vanzelfsprekend was het in het begin wel even wennen en dat is het dat af en toe nog steeds wel. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk mijn best te doen. Dan zal het steeds beter gaan. Ik heb er nu acht wedstrijden in het eerste op zitten. Ik merk dat het beter gaat dan de eerste wedstrijden maar er zijn zeker nog dingen die beter kunnen.
 
Wat zijn je sterke punten en op welke onderdelen kun je nog veel leren?
Mijn kracht is, denk ik, het mee opkomen in balbezit, die mogelijkheden probeer ik die zoveel mogelijk te benutten. De buitenspelers die ik tegen heb weten dan vaak niet hoe ze daar mee om moeten gaan. Puur verdedigend vind ik dat ik mezelf nog wel kan verbeteren. De bal van de tegenstander afpakken, zoals bijvoorbeeld Max Jansen, dat kan zou ik nog wel willen leren.
 
Durf je een voorspelling te doen voor de uitslag tegen Heeswijk?
2-0 voor ons. Ondanks dat we op de laatste plaats op de ranglijst staan moeten we geloof houden in eigen kunnen en vol voor de overwinning gaan. Met het thuispubliek achter ons moeten we met dezelfde instelling en gedrevenheid spelen als dat we tegen TEC en Gestel hebben gedaan. Als dat lukt moeten de driepunten gewoon in Bladel blijven.


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven