Zwak Bladella snel kopje onder

18 april 2013
www.bladella.nl
Bladella ging weer heel naïef en zonder zelfvertrouwen kopje onder tegen PSV Av: 4-2. Door de winst van Zwaluw VFC kwam ook nog eens de rode lataarn in blauwwitte handen.

Het verdere wedstrijdbeeld deed misschien anders vermoeden maar de kwaliteiten van de Eindhovens gasten waren duidelijk van een hoger niveau dan die van de blauwwitten. Vandaar dat de eindstand van 2 – 4 volkomen terecht was.

Na 8 minuten stond de 0 -2 score op het bord. Daarmee leken de kansen van Bladella al meteen verkeken. Bij de twee vroege tegendoelpunten werd de Bladella-defensie te gemakkelijk uitgespeeld. Het was dan voor de roodwitte voorwaartsen ook simpel scoren: bal oppikken, naar het centrum van de 16 slalommen en dan een schuiver laag in de hoek.

Na een kwartier kwam het spelbeeld meer in evenwicht en zorgde Bladella zo nu en dan voor gevaar voor het Eindhovense doel. Een fraaie combinatie van Bart Hoeks en Ruud Leermakers stelde Joris Hermans in staat om in de 25
ste minuut de Anschlusstreffer te maken. Aan de defensie kant moest Bladella wakker blijven want Mehmet Gurbuz startte regelmatig een solo die dan redelijk gemakkelijk gestopt werd. Net voor rust soleerde ook Joris Hermans aan de andere 16-meterlijn maar zijn schot bracht geen enkel gevaar. Met de 1 – 2 stand floot de jonge scheidsrechter Joep Horst voor de theepauze.

Na rust verving Pim van Erp Tom Ansems. Deze 19-jarige ontpopt zich snel als een ijverige en bekwame middenvelder. Hij trok het spel naar zich toe en deed ook in de opbouw verdienstelijk werk. Jammer dat hij door een blessure zo lang aan de kant heeft moeten blijven. Al na 5 minuten moest keeper Van Asseldonk van PSV gestrekt naar de boevenhoek bij een vrije trap van Geert van Overbeek. Maar na 10 minuten werd het 1 – 3 toen de Bladella-defensie onvoldoende ingreep en een rolletje vanaf de 16 meter niet meer bereikbaar voor keeper Paul Dijkmans in de linker benedenhoek verdween.

Daarna was het allemaal niet zo best meer bij Bladella: de spelers wisten elkaar niet meer te vinden en keer op keer ging de bal veel te snel verloren. Ondertussen was Mvubu Nzau-Ngola vervangen door Rick Antonise en even later maakte Ibou Bot zijn eerste optreden in het eerste als vervanger van Geert van Overbeek. Irritaties zorgden bij Bladella voor drie gele kaarten, voor Teun Lavrijsen, Ruud Leermakers  en Joep van de Ven. Assistent-trainer Peter Cosijns werd door de scheidsrechter gesommeerd op de tribune plaats te nemen.

Maar dat mocht allemaal niet verbloemen dat het spel van de thuisclub een bedenkelijk niveau had bereikt. In de 80e minuut werd het 1 – 4 door een doelpunt van weer Mike Hovestadt door weer een fout bij Bladella. Een schot van Joris Hermans in de 88ste minuut maakt de eindstand van 2 – 4 op het oog misschien minder zuur.

Voor de Bladella-fans staat er aanstaande zondag weer een nieuwe finale op het programma. De thuiswedstrijd tegen Heeswijk, de runner up van de laatste weken, moet het team van Norbert Rebsch aangrijpen om in ieder geval het publiek te laten zien dat het bereid is er in ieder geval keihard voor te gaan. En daarmee zal de mascotte van vandaag Gijs Verhagen, speler van E3, het hartgrondig eens zijn.

Bladella - PSVav 2-4


 
www.bladella.nl
Vier dagen staat Bladella’s gewaardeerd fototeam weer klaar om de mooiste foto van je team te maken en ook van jou persoonlijk. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers' mannen hadden geen kind aan vv Hulsel en boekten een ruime 6-0 zege. Daarmee werd het krachtsverschil amper goed tot… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Netersel is a.s. zondag ook de andere buurman beker tegenstander. Bladella gaat daarna naar de volgende ronde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zaterdag 5 oktober organiseert al weer voor de 6e keer onze korfballende naamgenoot de ‘Blaalse Spelen’. Supergezellig! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »