Nieuws

Column: Kijk eens naar jezelf!

16 april 2013
www.bladella.nl
Iedereen kent ze wel. De mensen die op de club verschijnen met hun fluweel zwarte shirtje, hoge zwarte kousen en een te klein strak zwart broekie aan. Of een mopperende terreinknecht ....

... die zegt dat je de schoenen buiten uit moet kloppen, of een barman die de kantine te vroeg dicht doet, of trainers die er zogenaamd te weinig verstand van hebben.
Ik heb het over de vrijwilligers van onze club. Die Bladella draaiende houden.
 
Iedereen heeft wel eens ooit een mening over deze mensen. Onderling wordt er vaak over deze personen gesproken en meestal is dit dan ook nog commentaar, maar waarom?
Want door dit commentaar krijg je vrijwilligers die er mee stoppen. Als we met zijn allen commentaar blijven leveren op bijvoorbeeld de scheidsrechters, hebben we over x aantal jaren geen scheidsrechters meer. Of hebben we geen schone kleedruimtes. Of we hebben geen leuk kantinepersoneel meer.
 
Haal de vrijwilligers bij Bladella weg en je krijgt het effect van een uitspelende ploeg. Want daar moet je soms douchen in een zandbak omdat de terreinknecht daar niet aan geeft dat je de schoenen buiten uit moet kloppen. En het ruikt er soms naar bezwete onderbroekies omdat er geen poetsvrouwen rond lopen. Je hebt daar geen hardwerkende vrijwilligers die achter de bar gaan staan om iedereen van zijn pilsje te voorzien maar je krijgt er een boze, werkloze man die daar zijn centjes moet verdienen zonder een warm hart aan de club te geven. Daar hebben sommige jeugdleden geen manieren omdat de trainers  ze dat nooit hebben bij gebracht. En het ergste nog van alles. Je hebt er geen scheidsrechters meer omdat niemand zo gek is om daar te gaan fluiten met veel commentaar. Vervolgens krijg je dan de eigen trainers die al helemaal niet kunnen fluiten.
 
Dat moeten wij bij Bladella zien te voorkomen. En in plaats van commentaar te leveren op deze vrijwilligers moeten we eens wat vaker denken: Laat ik zelf  eens een fluit in mijn handen nemen en laten zien dat ik het beter kan. En dat je denkt: Laat ik mijn schoenen eens meteen buiten uitkloppen, zodat het binnen niet vies wordt. Dat is de enige manier om vrijwilligers te behouden en de club Bladella te houden zoals die nu is. Een mooie, warme club met veel hardwerkende vrijwilligers die allemaal hun best doen. Want zo slecht als sommigen zeggen, hebben we het hier bij ons nog niet voor elkaar! 


Niek Panjoel

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven