Nieuws

Derby Beerse Boys - Bladella met grote belangen

13 april 2013
www.bladella.nl
Twee ploegen moeten in de eindklassering onder Bladella gaan eindigen. De weken van de waarheid zijn aangebroken met zondag Beerse Boys als eerste opstakel in de strijd op behoud. 

Goeie pot
Tegen de koploper lieten de Tipmast Boys zich weer eens van de goeie kant zien. Met voorbeeldige inzet en drie doelpunten werd de koploper het moeilijk gemaakt. Tegen een ongenaakbare koploper TEC (doelsaldo 69-22) totaal 5x scoren is uitstekend; 12 tegen krijgen is slecht. Weer eeuwig zonde dat zondag drie tegengoals zo gemakkelijk werden weggegeven. Een euvel die ons het hele seizoen al parten speelt; 53 tegen in 20 partijen is teveel en dus hoeft degradatiegevaar niet uitgelegd te worden. Aan de andere kant is 26+ erg mager. Bladella weet waar het staat.
 


Weken van de waarheid
Met Valkenswaard en Zwaluw VFC zal uitgemaakt moeten worden welk team directe degradatie nog kan ontlopen via de nacompetitie. Nog 6x strijd op ‘leven of dood’  heeft het blauwwitte vaandelteam te gaan. Met tikkeltje meer geluk en een wedstrijdbeleving als tegen Gestel en TEC is dat een reëel doel. De ploeg uit Middelbeers, voor het eerst in de 2e klasse en daarin opvallend goed presterend, is het eerste opstakel.
 
Knap
Bijzonder knap wat de Boys in hun eerste seizoen presteren! Met slechts 4x verlies (2x Nw.Woensel, TEC en Haarsteeg) bezet het team van trainer Henri v.d. Braak (volgend seizoen het 5e jaar in Beers) een prachtige derde plaats. De roodhemden stevenen dus af op een plaatsje in de nacompetitie voor promotie naar 1e! Behalve tegen Bladella, treedt men nog aan tegen TEC, Rood Wit, Theole en Oers. Met TEC en Nw. Woensel heeft Beerse Boys, met aan het hoofd keeper en aanvoerder Koen van Kollenburg, de minst gepasseerde verdediging. Een supersterk collectief, waarin niemand wil verzaken, is het handelsmerk van dit jonge Beerse vriendenteam.
 


Ongelukkig verlies
In de thuiswedstrijd oogde het Beerse veldspel onder aanvoering van ‘klasbak’ Dennis Schapendonk (19 jr.) wat onverzettelijker. Maar de betere kansen waren toen toch voor de mannen van Norbert Rebsch. Niels van Heerbeek (10x) met Pepijn van Spreuwel (15x) scoren dit seizoen gemakkelijk. Op de Smagtenbocht kopte net na rust die laatste na een onachtzaamheid raak, wat voldoende was om de winst naar de Beerzen te laten glippen: 0-1.
 
Derde helft
Als de kruitdampen zijn opgetrokken na de enerverende streekderby Beerse Boys - Bladella begint de 3e helft met de ontknoping op het grote scherm van de andere topper PSV – Ajax. Bij een derby hoort een sfeervolle derde helft en dan is men in de Beerse kantine op de juiste plaats. Voor de Bladella lui zal het op ‘de Klep’ lekkerder toeven zijn met drie blauwwitte punten..!
We weten wat er te doen staat! 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven