Nieuws

Thuis tegen koploper TEC

06 april 2013
www.bladella.nl
De komende weken gaan beslissingen vallen. Bladella is in hevige degradatiestrijd gewikkeld en als dan de koploper op bezoek komt krijg je het zwaar. Maar niets is onmogelijk.

Pasen
Zaterdag bij Gestel speelde Bladella een goede wedstrijd. De Eindhovenaren waren gebrand om na de opgeklopte hectiek Bladella nog eens een lesje te leren. De individueel betere spelers werden door de Tipmast Boys flink kort gehouden. Het stond goed en met voorbeeldige strijdlust werd Gestel onder druk gezet. Dik verdiend kon daardoor 2x een achterstand goed gemaakt worden. Heel blauwwit was tevreden. Als met deze bezieling de komende finales ingaan zou worden, was er goede hoop dat het vege lijf toch nog gered kon worden, was de algemene stemming. Maar die stemming verbleekte maandag in Tiel. Bij Theole stond een heel ander Bladella. Strijd om te overleven straalde er niet echt van af. Gelaten werd een nederlaag geaccepteerd.


 
TEC
Zondag komt TEC, de andere Tielse club, op bezoek. Deze oranjehemden lijken af te steven op het kampioenschap. Tegen Gestel en RKVVO speelden de Tielse broodvoetballers gelijk, Haarsteeg (2-3) en afgelopen zondag Nw. Woensel (2-0) wisten TEC te trakteren op een nederlaag. De gedoodverfde kampioen mist zondag Patrick Ax (o.a. ex Vitesse) en Matthijs van Gessel. Deze vedettes bereiden zich met Oranje in Tahiti voor op het WK beachsoccer wat in de zomer in datzelfde land wordt gehouden. Maar de Tielse selectie puilt uit van technisch voetbaltalent als bijv. Ansu Camara die als invaller in het laatste half uur van de uitwedstrijd (8-2) de show stal. De ploeg van Hanky Leatemia zal de misstap tegen Nw. Woensel recht willen zetten.
 

In ‘t nauw
De stand geeft nog wel een vertekend beeld. Rood Wit V. en Heeswijk lopen twee wedstrijden voor en met die 8 en 7 pnt. achterstand, zijn die ploegen theoretisch nog in het vizier. Valkenswaard staat op een gelijk aantal verliespunten. Teams in het nauw zorgen op het eind dikwijls voor verrassende resultaten. En in die fase is de competitie nu beland. Een ploeg met de meeste strijd maakt dan vaak het verschil. Het is wel duidelijk dat Bladella tegen de koploper de wei in zal moeten met de ‘Gestelse’ beleving om enige kans te maken. TEC is niet onverslaanbaar, dat is gebleken, en strijdend ten onder gaan is nooit een schande. Mascotte Bryan van Mill (E1) en de aanhang vertrouwen daar op. 



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven