Nieuws

Afzien voor Bladella-supporters

25 maart 2013
www.bladella.nl
De positie op de ranglijst en de uitslag doen vermoeden dat Bladella geen kans op de overwinning had. Maar het grootste gedeelte van de eerste helft was Bladella toch de betere partij.

Marvilde - Bladella 6-2

Het was zondag inderdaad afzien voor de meegereisde supporters van Bladella. Allereerst natuurlijk door de dikke nederlaag, doordat vier tegendoelpunten in de vijf minuten voor de rust vielen en natuurlijk het feit dat de gevoelstemperatuur aan het veld in Meerveldhoven door de straffe wind ver onder nul lag.
 
Meteen vanaf het begin nam Marvilde het initiatief maar na tien minuten was de wedstrijd in evenwicht. Het middenveld van Bladella zocht steeds de combinaties en probeerde daarmee de gevaarlijke uitvallen van de gastheren te voorkomen. En met succes. Nicky Buis zorgde bij een Bladella-uitbraak in de 20ste minuut voor de 0 -1 voorsprong. De ploeg liet het initiatief daarna meer aan Marvilde vertrouwend op de verdediging onder leiding van Max Jansen. En terecht, leek het, want er kwamen ook mogelijkheden zoals voor Tom Maas in de 30ste minuut na een scherp genomen vrije trap van Dirk Reijnders. Veel Bladella-lui meenden in de 35ste minuut recht te hebben op een penalty maar scheidsrechter Jean-Pierre Loontjens zag geen kwaad in de valpartij van Joris Hermans. Tot de veertigste minuut was de wedstrijd ook voor de neutrale kijkers het aanzien meer dan waard omdat de voorwaartsen van Marvilde regelmatig dreigend het Bladella-doel naderden. Toeschouwers die in de kantine te vroeg hun handen gingen warmen mistten zoals gezegd vier doepunten in het voordeel van Marvilde. Rick van den Boogaart slalomde als eerste door de defensie en zorgde voor een droge knal in de linker onderhoek voor 1 – 1. Meteen bij de aftrap was er balverlies bij Bladella: 2 – 1. Weer een fout zorgde dramatisch voor 3 – 1 en bij een daaropvolgende aanval met een droog schot vanaf de 16 meter tastte doelman Peter Bons helemaal mis (4 – 1).
 
Verbouwereerd zocht alles wat Bladella heette de kantine op. Daar werd natuurlijk overlegd over de oorzaken van de ommekeer: een te smalle selectie voor Bladella 1, teveel jeugdige spelers op het veld, opeenvolgende persoonlijke fouten. Dat waren de redenen die genoemd werden. Daarbij moet natuurlijk het wel zeer efficiënt optreden van de Marvilde-voorwaartsen genoemd worden. Waarschijnlijk was het combinatie van de genoemde factoren.
 
Na rust liet trainer Norbert Rebsch Joris Evers in de voorhoede en Pim van Erp op het middenveld opdraven. De wedstrijd kabbelde vooral op het middenveld verder maar ineens was daar Ruud Leermakers op de penaltystip aan de bal die met een plotse draai de verdedigers te kijk zette en in de 52ste minuut voor 4 – 2 zorgde. Er kwam weer hoop in de Bladella-harten. Maar na twee minuten was die hoop alweer de bodem ingeslagen door een knappe slalomactie van Danny Das, na een fout bij Bladella (5 – 2). Daarna kwam er meer rust bij Marvilde en de ploeg liet Bladella het initiatief. Helaas bleek de ploeg niet echt in staat om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Verder dan enkele verdwaalde schoten kwamen de aanvallers niet. In de 90ste minuut maakte Rick van den Boogaart zijn derde doepunt (6 – 2) en velde daarmee het definitieve vonnis. Nog meer afzien dus.
 
Voor de komende wedstrijd reist Bladella zaterdag naar VV Gestel, naar Eindhoven dus. Die wedstrijd begint om 17.00 uur. Opnieuw een zware kluif voor de blauwwitten. Maar het getoonde spel in de eerste helft (tot vlak voor rust) doen de supporters moed houden. Op Tweede Paasdag is er voor de ploeg weer een uitwedstrijd. Om 14.30 uur is in Tiel de aftrap voor de wedstrijd tegen Theole. 
2013-03-24

Marvilde Bladella 6 - 2


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven