Trainer Norbert Rebsch aan het woord

21 februari 2013
www.bladella.nl
Na de ontwikkelingen in de laatste maanden wordt het tijd enkele vragen aan hoofdtrainer Norbert Rebsch voor te leggen. Hieronder de vragen en zijn antwoorden.     

Norbert, allereerst je vertrek bij Bladella. Kwam het voor jou onverwacht?
Uiteindelijk wel, daar ik een prettig gevoel heb met de mensen waarmee ik werk en had begrepen dat er voldoende draagvlak was bij deze mensen om eventueel te verlengen.
 
Hoe is daarop je reactie?
Het bestuur heeft na advies van de VC besloten om niet te verlengen, dat is hun goed recht en dien ik te accepteren. Dat is overigens iets anders dan respecteren, want de manier waarop de melding gedaan is, is m.i. niet echt met respect geweest en dat is jammer. Er zat veel negativiteit in.
 
Hoe is je relatie met je nieuwe club Longa?
Ik ben daar opgegroeid en tot en met het eerste gespeeld (toen nog hoofdklasse en er was geen topklasse) en daarna als semiprof heel wat jaren ‘weggeweest’. 10 jaar geleden een jaartje terug geweest als jeugdtrainer van de B1 omdat ik toen een studiejaar voor mijn werk had ingelast, dit was niet te combineren als hoofdtrainer, vandaar. Nu dus terug als hoofdtrainer en het voelt als thuiskomen en of er een cirkeltje rond is.
 
Hoe is je reactie op de commotie die ontstond  na de dood van grensrechter Nieuwenhuizen?
De commotie is zeer begrijpelijk, het is rampzalig voor de nabestaanden wat daar heeft plaatsgevonden!!
 
Wat denk je van de reactie van de landelijke media, de voetbalbond en de reactie binnen amateurvoetbalverenigingen zoals ook bij Bladella?
De landelijke media kan en mag dit item niet negeren, alleen soms merk je aan de journalistiek dat er toch een commerciële kwinkslag in zit, dan heb ik het gevoel dat de kijkcijfers en verkoop van bladen belangrijker zijn als het aanpakken van het probleem. De voetbalbond heeft er goed aan gedaan m.i. door een weekend zonder voetbal neer te zetten. Een signaal dat dit echt niet kan, iedereen was toch aan het nadenken.
Wat me stoort bij dit soort incidenten is dat het slachtoffer gewond of dood moet zijn om het dan echt aan te pakken ! Ook als een klap of trap geen fysieke gevolgen heeft dienen de daders zwaar gestraft te worden daar ze de intentie hebben om iemand zwaar te beschadigen!
Ik heb recentelijk bij Bladella mee mogen discussiëren omtrent dit thema, Bladella had deze discussie voor verschillende leeftijdscategorieën opgezet en men is nu dus een protocol aan het voorbereiden wat uiteindelijk door haar leden zal worden goed bevonden. Ieder lid zal zich hier aan dienen te conformeren. Het belangrijkste onderdeel vind ik dat ‘we’ elkaar er op wijzen als men ‘over de schreef’ gaat ! Al bij al vind ik dat de vereniging Bladella dit zeer goed heeft opgepakt! Nu nog handhaven……
 
Heeft het ook gevolgen voor jouw houding als trainer en coach?
Natuurlijk. Ik heb een voorbeeldfunctie dus men mag van mij verwachten dat ik mij voorbeeldig gedraag. Volgens mij lukt me dat aardig wekelijks. Als dat niet zo is, hoor ik het graag……..
 
Voor Bladella 1 lijken de problemen voor handhaving in de tweede klasse na de nederlaag van afgelopen zondag alleen maar groter geworden. Waardoor werd deze nederlaag veroorzaakt, waarom werd er tegen RKVVO wel gewonnen?
De nederlaag tegen RWV had m.i. te maken met het feit dat we toen een Bladella 1 op het veld hadden staan wat nog niet gereed is voor dit nivo. Dan kunnen we lang babbelen over allerlei zaken, maar dat is de realiteit. Waarmee ik overigens niet die 11 spelers af wil vallen, want eigenlijk verdienen die jongens een eerlijke kans op een moment dat het team completer is. Nu hadden we door blessures en disciplinaire maatregelen geen andere keuzes.
Overigens zijn deze regels door de spelers zelf en de VC goed bevonden. De staf is er dan om dit na te leven. Dat gaat soms op de korte termijn ten koste van de kwaliteit, op de langere termijn zal Bladella daar beter van worden. Jammer dat niet alle supporters dit altijd begrijpen en dan aan je jasje trekken en zeggen dat die of die beter hadden kunnen spelen. Ze weten dan niet alle details en roepen maar wat…..
Tegen RKVVO stonden er dus meer sterkhouders in de ploeg en zat het op bepaalde momenten mee. De samenwerking met het publiek kwam los en Bladella 1 was niet te verslaan die dag……… Heerlijk om mee te maken.
 
Hoe zijn de problemen op korte en ook op de lange termijn op te lossen?
Zoals aangeven hierboven moeten we vasthouden aan de lange termijn visie. Voor de korte termijn kunnen we alleen maar werken aan de jongens fit te houden en aan de geblesseerde spelers, dus hoe sneller Rob van Brakel jongens terug kan brengen in de groep hoe meer keuzes wij als staf hebben. Als wij weer echte keuzes moeten maken, maakt dit de gehele groep sterker en scherper, dit komt dan automatisch de kwaliteit ten goede.
Er lopen nu nog een paar jongens bij Rob waar ik op niet al te lange termijn weer gebruik van kan maken en waar we toch een meerwaarde van verwachten.
Dus gezien het programma, zeker de laatste 4, 5 wedstrijden, zien wij zeker nog mogelijkheden om, in eerste instantie, rechtstreekse degradatie te ontlopen.
We moeten dan wel zorgen dat we tegen die tijd de kansen in eigen hand hebben. Dus voor die tijd moeten we dus tegen hoger geklasseerde nog ‘bonus’ punten gaan pakken, te beginnen zondag bij Gestel! 

 
 
www.bladella.nl
De Schippersmannen reisden als koploper af naar sportpark ’t Bokt om aan te treden tegen 't vooraf sterk geachte SV Unitas. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Dank, dank voor de ingeleverde mobieltjes en ook voor de stem-men op Bram (zondag wordt ie 12 jaar!) voor ‘Actieheld 2019’ Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19-03-2013