Nieuws

Ook Bladella is duurder geworden

20 februari 2013
www.bladella.nl
In de algemene ledenvergadering werd een forse contributieverhoging goedgekeurd. Ook de prijzen in de kantine gingen omhoog. Penningmeester Jan Vlems vertelt over het hoe en het waarom.

Met hoeveel euro’s is de contributie met ingang van dit seizoen verhoogd?  
Voor actieve senioren hebben we de contributie met 35 euro verhoogd. Daarmee gaat die voor actieve leden gegaan van 115 naar 150 euro. Voor jeugdleden is de jaarlijkse bijdrage 25 euro hoger geworden.
 
Hoe is de ontwikkeling van de laatste jaren geweest?
De laatste jaren is de contributie gelijk gebleven. We hebben daar als bestuur ook bewust voor gekozen. Dit seizoen is de verhoging inderdaad vrij explosief. Maar Bladella kan haar leden nu, na de ingrijpende investeringen in de accommodatie (zoals kunstgras), ook betere faciliteiten aanbieden.
 
Hoeveel moet er in de kantine meer betaald worden voor de consumpties?
We hebben gemeend ook de prijzen in de kantine te moeten aanpassen. Van de andere kant wilden we de gratis koffie/thee/ranja voor leden doordeweeks niet afschaffen. Voor een flesje bier wordt dit seizoen 25 cent meer betaald, voor een kop koffie 20 cent. Daar hebben we inderdaad allemaal mee te maken. Aangezien ik zelf aan de bar wel bij de grootverbruikers hoor, raak ik met deze verhoging ook wel mezelf. Maar er moeten geen onjuiste berichten de wereld ingaan. Een tijd geleden werd bij de stellingen beweerd dat de prijzen voor de consumpties hier net zo hoog waren als in de cafés in het dorp. Ik daag iedereen uit om die gelegenheden in het centrum van Bladel te noemen waar bier en of koffie evenveel of minder kosten dan bij ons.
 
Hoe zijn deze kosten in vergelijking met andere sportverenigingen?
De contributie was vorig seizoen bij onze vereniging de allerlaagste vergeleken met die bij even grote verenigingen en clubs uit de 2e klasse F. Dit seizoen heb ik nog geen vergelijking gemaakt maar we zitten wel nog steeds lager dan bijvoorbeeld bij Reusel Sport.
 
Waarom zijn de contributie en de prijzen verhoogd? Waarom juist nu?
De reden daarvoor zijn met name de grote investeringen die we gedaan hebben in onze sportaccommodatie. Dat is ook te zien en daar profiteren we allemaal iedere dag weer van. Een andere reden zijn terugvallende inkomsten van sponsoring, de verminderde recette bij de wedstrijden op zondag en tegenvallende kantine-inkomsten. Daarbij speelt de crisis van dit moment uiteraard een rol. Ook is de degradatie van Reusel Sport aan het einde van het vorige seizoen voor onze inkomsten een fikse aderlating.
 
Kunnen we in de toekomst nog meer kosten verwachten?
Het moeilijker worden om aan vrijwilligers te komen houdt automatisch in dat kosten blijven stijgen. De tendens zal dan ook zijn dat leden die alleen maar consumeren, daar meer voor moeten betalen.
We proberen natuurlijk de kosten zoveel mogelijk te beperken. Daarom zijn we als bestuur bezig om te snijden in de enigszins te beperken kosten. Daarbij met je denken aan het niet laten doorgaan van het busvervoer bij uitwedstrijden, het inperken van de kosten van de trainers en het opzeggen van abonnementen. We zijn gestopt met de Fakkel, het feesten moet zo nu en dan soberder kunnen, we zoeken naar goedkopere energie en we menen minder materiaal te kunnen aanschaffen. Voorlopig hebben we op ons sportpark weinig investeringen te verwachten. Ik hoop dat we daarmee de contributie en met name kantineprijzen stabiel kunnen houden.  

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven