Nieuws

Blauw Wit verliest van Rood Wit

18 februari 2013
www.bladella.nl
Een wel erg drastisch gehavend Bladella kan de strijd tegen Rood W. niet tot een goed einde brengen. Dankzij een 2-3 nederlaag gaan de dure punten naar Veldhoven.

Rood Wit V. profiteert optimaal van de vele verdedigingsfouten van de thuisclub.
 
De eerste kansen voor Rood Wit ontstaan al in de vijfde, zevende en achtste minuut als Bladella de bal nogal klungelig uit de verdediging probeert te krijgen. Bladella doet alle moeite om het spel een beetje te maken, maar moet het initiatief toch aan de roodwitten laten die beter spelen en vooral over de flanken veel sneller zijn dan onze verdedigers. De onwennige plaats van Niels Hendriks, in het hart van de verdediging leidt na weifelend optreden tot balverlies, wat betekent dat Rood Wit in de 21ste minuut een 0 – 1 voorsprong neemt door een doelpunt van Stef Fasen. Een verdiende voorsprong voor Rood Wit, die hun grote veldoverwicht goed uitbuiten. 


In de 26
ste minuut wordt Nicky Buis vervangen door Joep van de Ven. Deze wissel betekent een positieve wending in het spel van Bladella. Er komt meer lijn en vooral meer zelfvertrouwen in het Bladelse spel. Een gele kaart voor Tom Ansems leidt indirect tot de eerste echte kans voor Bladella, die prompt wordt gemist. Dezelfde Tom wordt even later vervangen door Dirk Reijnders, die in de  45ste minuut al een prima solo bekroont met een dito voorzet, die helaas door iedereen wordt gemist. In de blessuretijd krijgt Bladella een vrije trap te nemen door Joep van de Ven; Ruud Leermakers staat in de baan van het schot en schampt de bal met het hoofd in de uiterste bovenhoek achter de Rood Wit keeper: 1 – 1 en meteen naar de thee.

Direct na het begin van de tweede helft krijgt Rood Wit een open kans, die pijnlijk wordt gemist. 
In de 55ste minuut wordt het 2 – 1 voor Bladella, door Joris Hermans, die uit een schier onmogelijke situatie met een
prachtig schot de bal net onder de lat van de Rood Wit-doelman weet te krijgen. De gelijkmaker komt acht minuten later, als Jan van Hout profiteert van gepruts in de Bladel-verdediging. Weer drie minuten later wordt de hoop van de Bladella-supporters de grond ingeboord als Jos Vreugdenhil op pure snelheid de hele Bladella-verdediging oprolt, inclusief de keeper, dus 2 – 3.
 

In de 70ste minuut krijgt iedereen weer hoop, als good old Jeroen Schilders het veld betreedt als vervanger van Roel Segers. Hij  kan echter het tij ook niet meer keren. In de 90ste minuut zien we nog een wel erg merkwaardige beslissing van de scheidsrechter, die de bal, na een duidelijke Rood Wit overtreding op Ruud Leermakers, aan de keeper van Rood Wit geeft, als een zogenaamde scheidsrechterbal.
De drie punten gaan verdiend mee naar Veldhoven, vooral omdat Bladella verdedigend duidelijk tekort kwam.  
2013-02-18

Bladella - Rood Wit Veldhoven


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven