Nieuws

Stellingen van de maand februari

13 februari 2013
www.bladella.nl
Ze zijn er weer, de meningen van drie selectiespelers. Deze keer komen ‘good old’ Niels Hendriks, de ervaren Mark Adams en ‘coming man’ Gijs van Hintum aan de beurt.  

Stelling 1:
De Beneliga (een topcompetitie in Nederland, België en Luxemburg) is een prima idee. Snel mee beginnen.
 
Gijs    Ik denk dat de grote clubs het wel zien zitten. PSV is er al langer voorstander van. Ze willen daardoor aansluiting vinden met de Europese top. Er zijn ook wel financiële voordelen en daarom zullen andere topclubs het ook wel interessant vinden. Aan de andere kant maakt dat een einde aan een aantal mooie derby's in de Eredivisie. Voor supporters weer een groot minpunt. Aangezien de Nederlandse clubs de Europese top op dit momnet wel kunnen vergeten zou ik het gewoon laten zoals het nu is!
 
Mark   Ik vind het wel een goed idee om de Beneliga te starten. Hierdoor gaat het niveau van het voetbal in ons land ook omhoog en zullen er meer mensen op de wedstrijden afkomen.

Niels    In Nederland kunnen we de laatste jaren spreken van een evenwichtige competitie, met een brede middenmoot maar ook een brede top. Het is niet automatisch meer zo dat een club uit de traditionele ‘Top Drie’ kampioen wordt. Dat is een prima ontwikkeling : clubs worden meer gelijkwaardig en dat levert meer spanning op. Dus ik zie geen reden om samen met Belgische clubs een competitie op te starten. Met een aantal Belgische clubs in één competitie zou het niveau wellicht omhoog gaan maar voor het publiek lijkt me dit voorstel ook niet echt leuk.

 
Stelling 2:
Bij voetbal op Europees niveau moet een dopingtest verplicht worden.
 
Gijs    Ik weet niet hoeveel spelers er per seizoen getest worden. Ik hoor de laatste tijd niet vaak dat er spelers 'gepakt' zijn. Ik heb dus het idee dat er niet zoveel gebruikt wordt.
Verder denk ik dat de spelers er een gruwelijke hekel aan hebben om na elke wedstrijd een plasje te moeten doen. Wat mij betreft hoeft dat zeker niet verplicht te worden.
 
Mark    Dat lijkt mij een goed initiatief voor het voetbal: dan zie je voetballers ook voetballen met zijn eigen talent. Je ziet nu hoe de wielersport op zijn gat ligt met het dopinggebruik. Het zou wel heel erg jammer zijn als dat over een tijd ook met het voetbal zo gaat gebeuren.
 
Niels    Er is nu natuurlijk een flinke discussie ontstaan na het dopingschandaal in de wielersport. Het lijkt verstandig om nu, om alle twijfel binnen de voetballerij weg te nemen, bij Europese wedstrijden op doping te controleren. Stel dat er Spaanse voetballers waren die op het WK in 2010 doping gebruikten… Dan waren wij nu Wereldkampioen!
 
 
Stelling 3:
Voor de actie van PSV-speler Erik Pieters na zijn wegsturen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle hoort maar één maatregel: ontslag op staande voet!!!
 
Gijs    Het was natuurlijk niet echt een handige actie. Volgens mij is Pieters wel een rustige, geschikte gast. Ik denk dus dat dit een incidentje was dat bij hem niet snel meer voor zal komen. Verder is hij voor drie wedstrijden geschorst door de KNVB. PSV zal hem intern ook wel een boete hebben opgelegd. Hij zit ook nog eens met een flinke blessure dus ik denk dat hij genoeg gestraft is!
 
Mark    Ik ben het hier niet mee eens. De club moet de straf wel pas in laten gaan als deze speler weer kan spelen. Hij wordt nu geschorst maar hij kan de eerste weken toch niet voetballen. Anders straf je hem dus niet echt.
 
Niels    Ontslag op staande voet vind ik wel erg drastisch. Er staat in zo’n wedstrijd natuurlijk best veel druk op topsporters en ze zitten vol adrenaline. Dit geeft Erik Pieters niet het  recht om zo te reageren: als profvoetballer heb je een voorbeeldfunctie. Een flinke schorsing en boete vind ik een passende straf. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven