Nieuws

Column: 'n Hart onder de riem (steken)

12 februari 2013
www.bladella.nl
Met ’n goede basis gaat onze club ’n toekomst vol respect tegemoet. Bij de oprichting van onze club waren ze er al: ‘die snotjong’. Het toneelstuk bij het jubileum heeft ze ons laten zien.

Toen al was de club er mee bezig. Anno 2013 ook. 
Bladella heeft altijd al gewerkt aan normen en waarden op en rondom het voetbalveld. Met dank o.m. aan Cees C. en Tiny T.

Dit is ’n hart onder de riem voor al die mensen die daar nu aan bijdragen.
 
Ook bij Bladella is ’t nodige te doen m.b.t. het (niet) toepassen van respect. Bladella is gewoon onderdeel van een samenleving waar nogal wat ‘reuring’ is en de club krijgt daar ‘gewoon’ haar deel van mee. ‘We’ gaan hier mee aan de slag. Maar naast alle minder florissante ‘nieuws’ is er m.b.t. ‘respect’ ook gewoon goed nieuws in onze club.

Het gaat dan over al die trainers en leiders die al allerlei ‘ongewenst gedrag en/of zaken’ in hun team bij de kop pakken. Telkens opnieuw weer. Op voorbeeldige wijze ook. Vriendelijk leidend en sturend.
Het gaat ook over de leden van de voetbalcommissie-jeugd die trainers en leiders ondersteunen op het veld; die helpen om erger te voorkomen of om wangedrag om te buigen naar normaal gangbare omgangsvormen.

Kijk ook eens naar al die (nieuwe) hoofdleiders. Die van nu, maar ook die uit het verleden. Zij gaan ‘een hele hoop gedoe met kinderen en/of ouders’ niet uit de weg. Het is niet mis wat die mensen op hun bordje krijgen. Ze zijn meer met dit soort zaken bezig dan met het voetbal.
Ik kan en mag dat zeggen uit eigen ervaring. Je moet toch stevig in je schoenen staan om al die niet gewenste woorden en gedragingen weer om te buigen naar positief en constructief gedrag.
Maar het kan. Iedere keer opnieuw weer.
 
Individueel hebben we allemaal een keuze. Om wel of geen steentje bij te dragen. Bij Bladella is die keuze al gemaakt. Allemaal samen kunnen we heel veel (meer). En een ander een keer een hart onder de riem steken helpt ook mee.
Al die kleine beetjes samen maken een hele hoop (respect).
Bladella heeft dat in zich.


Ludo v.d. Ven
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven