Nieuws

Respect! Maar wat vinden wij 'ongewenst gedrag'?!

24 januari 2013
www.bladella.nl
‘Respect’ (normen en waarden) is de laatste tijd een hot item. Met het aanpakken van ‘ongewenst gedrag’ bij de club zelf wil Bladella daar concreet mee aan de slag. 

Aan ALLE  leden van Bladella,
jeugdspelers (en hun ouders),  senioren, vrijwilligers en supporters
 
Zowel op deze site, maar ook tijdens onze Nieuwjaarsreceptie hebben we stil gestaan bij het vervolg binnen onze club op de zeer trieste dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. 
Het bestuur van Bladella heeft daarbij het standpunt ingenomen dat de verruwing binnen onze maatschappij, en dat zien we ook binnen onze vereniging, een ontwikkeling is die al veel langer aan de gang is en die daarmee ook veel breder is dan alleen het voetbal. 
Wel vindt het bestuur dat de oplossing om te komen tot minder ongewenst gedrag op een concreet niveau dient te beginnen. Bij onze eigen club dus! 
Niet alleen met grote woorden, maar met inderdaad het aanpassen van ongewenste situaties die worden veroorzaakt door gewenst gedrag. 

Om die reden willen wij binnen onze club inventariseren welke vormen van ongewenst gedrag, leidend tot ongewenste situaties, er bij onze leden spelen. 
Ieder van jullie krijgt de gelegenheid om 3 concrete situaties van ongewenste situaties / ongewenst gedrag binnen Bladella te benoemen. 
Als alle leden dat doen dan kunnen we een top 10 samenstellen van situaties die ongewenst zijn en waar we dan ook iets aan moeten doen. 

Deze inventarisatie zal deel uit maken als onderdeel van een programma op een aantal bijeenkomsten waar wij dit onderwerp samen met vrijwilligers die in de praktijk ook met ongewenst gedrag geconfronteerd worden. 
Voor de jeugd zullen dat een 4 tal bijeenkomsten zijn bij de senioren wordt dat 1 bijeenkomst. (planning: donderdag 7 februari)
Van de data wordt u nog apart op de hoogte gebracht en het bestuur is van mening dat die bijeenkomsten feitelijk een verplichtend karakter hebben. 
Mogelijk dat er bij de jeugd voor een combinatie met ouders wordt gekozen. 

Uiteindelijk moet deze discussie ook leiden tot een protocol van waarden en normen dat binnen Bladella als kader voor ons gedrag gaat gelden. 
Bij incidenten is dat kader ook bepalend voor de wijze waarop het bestuur maatregelen treft. 
Dit protocol dient in september door Algemene Ledenvergadering te worden vastgesteld. 

De enquête is anoniem en wij verwachten dat heel veel leden (ook ouders van jeugdleden) de moeite willen nemen hem in te vullen.
 
Dank voor uw medewerking.
 
Namens het bestuur van Bladella
René Walenberg, voorzitter  

- Bladella leden ontvangen per email deze nieuwsbrief waaraan de enquête is gekoppeld
- ieder lid (mits ingelogd) kan 1x enquête invullen 

Hoe in te loggen op www.bladella.nl (alleen Bladella-leden)

  - rechtsboven op homepage: inloggen

  - wachtwoord ingeven

wachtwoord niet bekend

  - rechtsboven op homepage: inloggen / wachtwoord vergeten

  - geef je mailadres (of bondsnummer) in + ‘wachtwoord vergeten’

  - naar het in ledenadministratie bekend mailadres wordt omgaand je wachtwoord verstuurd

je mailadres niet bekend bij Bladella

  - geef je gewenst mailadres door via info@bladella.nl

   (dit wordt dan z.s.m. in ledenbestand ingevoerd)



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven