Nieuws

Column: De jeugd van tegenwoordig

16 januari 2013
www.bladella.nl
Je zou je op je vrije zaterdagmiddag samen met je zoon maar naar het voetbalveld van S.C. BuitenBoys in Almere begeven. Je hebt je weer in je zaterdagse kloffie gehesen... 

... om de mannen van de B1 te assisteren als assistent-scheidsrechter. Niets vermoedend dat in het team van Nieuw Sloten een stel debielen zitten die zomaar je middag kunnen verpesten, wat heet je hele leven. Je doet gewoon je ding, zoals elke zaterdagmiddag, omdat je het leuk vindt. Natuurlijk maak je wel eens de verkeerde beslissing, maar daar zijn we mensen voor. Opeens verandert alles, omdat er bij deze drie debielen de stoppen doorslaan vanwege jouw beslissing.

Het begint vaak met een hoop geschreeuw en gescheld en uiteindelijk loopt het met een sisser af, maar vandaag niet. Vandaag waren er drie jongen die de hele wereld wilden laten zien hoe stoer ze wel niet zijn. Met zijn drieën openen ze de aanval op deze man die er alleen voor staat. Als je iemand in elkaar geslagen en getrapt ziet worden door drie kinderen van 15 a 16 jaar, zou je dan niet eens ingrijpen? Nee hoor we blijven met zijn allen mooi kijken hoe de drie jongens tekeer gaan. Daar kan ik niet geheel met mijn verstand bij. Er staan 25 mensen op het veld en een aantal toeschouwers. En er is niemand die even tegen die kinderen zegt dat ze normaal moeten doen? Soms is er niks van deze wereld te begrijpen. Waar zijn de ouders van deze kinderen eigenlijk gebleven? Waar is hun opvoeding?

‘Gelukkig’ kon de man nog wegrennen, maar de drie atleten hadden hem al snel weer ingehaald en gingen vrolijk door waar ze mee gestopt waren. Deze drie stoere mannen bleven doorgaan totdat hun wraak gevoelens over waren. Nog steeds is er niemand die in grijpt. Waar is de tolerantie gebleven dat mensen elkaar helpen in nood? Er wordt wel een ambulance gebeld, maar dat hoefde niet als iemand deze arme man gewoon even kwam helpen. De jongens kunnen erg trots zijn op hun prestatie. Ze hebben de hele wereld laten zien hoe stoer ze zijn.

Hopelijk krijgen ze tijdens hun les TBS door dat het eigenlijk niet door de beugel kan wat ze gedaan hebben. Dat ze vervolgens spijt krijgen en weten dat ze de kinderen van Richard Nieuwenhuizen een trauma hebben bezorgd. Het teken van de KNVB om alles stil te leggen is goed, maar daar stop je de andere zieke geesten in de wereld niet mee.

Stoer hoor jongen jullie ouders kunnen trots zijn! 

 
Wouter Fassbender

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven