Nieuws

'Niet over elkaar maar met elkaar praten'

14 januari 2013
www.bladella.nl
Vrijwilligers moet je koesteren en omarmen. Daarom was er zaterdagavond een feestelijke bijeenkomst voor een groot deel van het vrijwilligersleger van Bladella.

Er was een prima sfeer en, zoals gewoonlijk, bleef het nog lang onrustig aan de Smagtenbocht.
 
Vrijwilligersfeest bij Bladella
Voorzitter Pim Lavrijsen opende met een serieus verhaal. Voor het nationale voetbal is er de laatste maanden tijd voor overdenking. Hoe gaan we met elkaar om? Welke waardevolle zaken willen we als voetbalvereniging met elkaar doorgeven? Hoe benaderen we elkaar? Dat zijn lastige vragen maar het is wel wezenlijk om daarover te praten. De jeugdafdeling wil de komende weken een poging doen om, samen met de KNVB, daarin stappen te zetten. En dus gaan Bladella-mensen in de toekomst meer met elkaar dan over elkaar praten.
 


Maar de voorzitter weet zelf, met zijn assistent Peter Bons, gepast over te schakelen naar de humor die eigen is aan een voetbalvereniging en dus ook aan Bladella. Daarbij hoort genadeloze relativering en de nodige zelfspot, ditmaal ook over keepers en hun problemen om ballen te stoppen. Toen René van der Gijp (schokkend goed in beeld gebracht door John Roefs) en Johan Derksen (dit keer een serieuze Mark Priems) de resultaten van hun wetenschappelijk onderzoek naar de toestanden bij Bladella bekend maakten, ging de zaal goed los.
 
Een vrijwilligersavond bij Bladella is altijd een gelegenheid om veel te buurten en elkaar op over allerlei onderwerpen te begrijpen. Daarom werd er zeker in het eerste deel van de avond, ondanks de prima muziek van DJ Artistic, nog niet gedanst. Met buurten hadden al die mannen en die enkele dames, gelukkig waren die er ook, het veel te druk. ‘Dan gooien we er voor de variatie maar een kwisje tegenaan’, moeten de organisatoren gedacht hebben. Het werd een Bladella-variant op de bekende ‘Petje op, petje af’-quiz waar heel de zaal onder een rode pet - wel, of toch niet, op - aan mee kon meedoen. Dat de vragen dit keer een hoog cabaretesk Bladella-karakter hadden verbaasde niemand. Uiteindelijk werd de schiftingsvraag het raden naar het gewicht van de voorzitter, in ponden. De winnaar mocht de ter plekke bedachte hoofdprijs, een Bladella-sjaal, mee naar huis nemen.


 
Je had erbij moeten zijn, een gezellige avond voor de vrijwilligers met een groot Bladella-hart. En zoals gezegd bleef het, zoals gewoonlijk weer, nog lang onrustig aan de Smagtenbocht. 
2013-01-13

Jeugdleidersfeest 12-01-2013


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven