Nieuws

Stellingen van de maand januari

12 januari 2013
www.bladella.nl
Jawel hoor, drie leden van de selectie geven hun mening over drie stellingen. Het is altijd aardig om te lezen hoe anderen erover denken. 

Doelman Peter Bons, middenvelder Pim van Erp en verzorger Rob van Brakel  hebben hun mening geformuleerd. De één heeft er weinig woorden voor nodig, de ander een heel verhaal. Maar boeiend om te lezen is het in elk geval.
 
 
Voetbal is een asociale sport geworden.
 
Pim   Deze kwestie komt nu veel ter sprake na het recentelijk overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dit soort excessen is natuurlijk verschrikkelijk maar het blijft hopelijk slechts incidenten. Ik vind niet dat hierdoor de sport in het algemeen asocialer is geworden. Voetbal is emotie en dat zal altijd zo blijven.
 
Peter  Voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Of je nu op straat loopt of op het voetbalveld, je merkt overal dat er steeds minder respect is voor elkaar. Ik denk dat het veel te maken heeft met de opvoeding van de jeugd. Zelf erger ik me vaak aan het voorbeeld dat supporters geven aan de jeugd. Vaak horen en zien die teveel dingen langs de lijn die echt asociaal zijn.
 
Rob   Ik vind dat de maatschappij steeds asocialer wordt. Mensen reageren feller naar elkaar toe en kunnen steeds minder goed tegen kritiek. Mensen durven elkaar, ook op een fatsoenlijke manier, minder kritiek te geven. Op het voetbalveld zie je dit terug. Wanneer er dan niet wordt opgetreden, of opgetreden kan worden, bij ernstige uitlatingen of overtredingen denken mensen wellicht dat alles kan. Voetbal is een afspiegeling van de huidige maatschappij, zeggen ze wel eens. Daar kan ik me wel in vinden. Opmerkingen als “voetbal is oorlog” of “tijdens de wedstrijd mag alles” kunnen dan ook verkeerd geïnterpreteerd worden.  
 
 
Bladella 1 voetbalt duidelijk minder door het gebrek aan de juiste wedstrijdmentaliteit.
 
Pim   We hebben het tot nu toe dit jaar in de competitie zeker zwaar gehad. Dit leidt begrijpelijk tot negatieve reacties. Ik ben er echter van overtuigd dat de wedstrijdmentaliteit in de afgelopen jaren niet minder is geworden. Deze mindere periode komen we weer te boven!
 
Peter   Het is niet een kwestie van de juiste of minder goede mentaliteit. Elke speler van Bladella 1 die op het veld staat, zal alles doen wat in zijn mogelijkheden ligt om het uiterste eruit te halen. Er worden helaas op de beslissende momenten nog teveel fouten gemaakt waardoor er telkens weer een tegenslag komt. Z’n jonge groep moet hiervan leren en er beter van worden.

Rob   Ik weet niet welke ingrediënten horen bij een juiste wedstrijdmentaliteit. Ik denk dat een elftal op de eerste plaats in balans moet zijn, met verschillende voetballers en verschillende karakters. De juiste mix zal leiden tot een juiste wedstrijdmentaliteit. Maar, gaat de juiste wedstrijdmentaliteit leiden tot beter voetbal? En plezier in het voetbal of binnen het team? Ik ken wel een aantal clubs met een “juiste wedstrijdmentaliteit” waar ik toch liever geen lid van wil zijn.
 
 
In onze eredivisie is het niveau gekelderd maar is de spanning helemaal terug!!!
 
Pim   Daar ben ik het mee eens. Veel talent, en dus ook kwaliteit, verdwijnt richting buitenland, voor het grote geld. Daartegen is door Nederlandse clubs nauwelijks meer tegen te concurreren. Tegelijk worden hierdoor de krachtsverschillen binnen de eredivisie een stuk kleiner en daarom is de competitie ook een stuk spannender!
 
Peter   Het niveau is inderdaad minder hoog geworden. Je ziet dat er daardoor in de top meer ploegen bij elkaar komen. Er zullen dus meer wedstrijden komen waar het er om gaat spannen.
 
Rob   Ik denk dat het niveau niet gekelderd is. In andere landen zijn er, door andere  wetgeving, meer financiële middelen om het niveau te verhogen. Dit verschil zal de komende jaren wel gaan veranderen, denk ik. Ik vind het nog steeds erg leuk om de wedstrijden van de eredivisie te kijken. De spanning is inderdaad terug in vergelijking met een aantal jaren geleden. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven