Nieuws

Nieuwjaarsreceptie bij Bladella

06 januari 2013
www.bladella.nl
Op de nieuwjaarsreceptie staan traditiegetrouw drie vaste onderdelen op het programma: de toespraak van de voorzitter, uitslag Nieuwjaarsloterij en huldiging van jubilarissen.

Respect, prijzen en jubilarissen 
Tradities moeten blijven: jongelui die het nieuwe jaar begroeten met vuurwerk, fanatiekelingen die zich wagen aan de Nieuwjaarsduik en de nieuwjaarsreceptie bij Bladella. Dat zijn tradities inderdaad, en daarbij hoort natuurlijk het elkaar een gelukkig en gezond Nieuwjaar wensen. Bij deze wenst Bladella alle bezoekers van deze site een gelukkig Nieuwjaar en hoopt de vereniging in het  nieuwe jaar weer veel positieve berichten de wereld in te kunnen sturen.
 
Op de druk bezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie, dit jaar ook weer op de eerste vrijdag van het nieuwe jaar, stonden drie vaste onderdelen op het programma: de toespraak van de voorzitter, de bekendmaking van de winnaars van de Nieuwjaarsloterij georganiseerd door de Bladella-jeugd en de huldiging van een aantal verenigingsjubilarissen.
 
Respect voor elkaar, maar ook hier geen woorden maar daden
In het eerste deel van zijn verhaal ging voorzitter René Walenberg in op de commotie de eind vorig jaar was ontstaan rond het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De voorzitter plaatste dit vreselijke incident in een veel breder maatschappelijke context. Voor een begin van een oplossing zocht hij het wel dichter bij huis. Iedere voetbalverenging, stelde hij, zou dicht bij huis moeten proberen zulke calamiteiten te voorkomen. Het kernwoord bij alle contacten tussen mensen hoort het begrip ‘respect’ te zijn en dat ook, te beginnen bij ons zelf, laten blijken door daarbij behorend gedrag. Volgens de voorzitter zijn we in onze maatschappij best wel doorgeschoten om de individuele vrijheid, tot uitdrukking komend in soms zeer ongewenst gedrag, steeds maar te verdedigen. Die  individuele vrijheid kan alleen bestaan als dat past binnen de gezamenlijk vastgestelde kaders, normen en waarden, binnen de hele vereniging. Om naar de leden en naar de buitenwereld duidelijk te zijn, en kort bij huis te blijven, wil Bladella intern bekijken waar de knelpunten liggen als het gaat om respectvol omgaan met elkaar binnen onze voetbalsport. Het bestuur wil daarover met de leden een discussie starten en komen tot een protocol dat bestuur en overige leden van de vereniging als een leiddraad gaan gebruiken. Daarbij was hij ook van mening dat deze “cultuuromslag” in ons handelen niet van vandaag op morgen is gerealiseerd 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven