Nieuws

Column: ' Keuzes '

www.bladella.nl
Keuzes. Het leven bestaat uit het maken van keuzes. Met het aan-gename zomerweer is 't aantrek-kelijk ergens op een terras te gaan zitten. En laat nou net mijn maat bellen om dat in Reusel te doen. Daar is deze zondag terrastheater, wat dat dan ook moge zijn.

Keuzes. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk kan onze Max vandaag furore maken door de Grand Prix van Oostenrijk proberen op zijn naam te schrijven voor een immense oranje enclave. Tja, je moet natuurlijk iets als hét Oranje voorlopig niet op het wereldtoneel aanwezig is. Verstappen is dan een goed alternatief om ons oranjegevoel hoog te houden.

Keuzes. Ook qua voetbal. Met de achtste finales is het toernooi eigenlijk pas echt begonnen. Niets meer verschuilen, niets meer berekenend voetballen. Het is erop of eronder. Iedereen moet laten zien wat hij werkelijk waard is.
Vandaag is het de beurt aan Spanje en Rusland. Normaal gesproken appeltje-eitje voor La Roja. Maar ja, als thuisland kun je natuurlijk nét iets meer brengen als normaal. Zeker als tsaar Vladimir op de tribune zit.

Keuzes dus. Met de moderne technieken van tegenwoordig wordt het er wel gemakkelijker op gemaakt. Het wordt in ieder geval een terrasje pikken en afwisselend streaming de rest volgen.
In Loezjniki lijkt het vooralsnog de voorspelbare kant op te gaan. Al na elf minuten is Spanje op voorsprong gekomen door een eigendoelpunt van Ignashevich. FF switchen naar Oostenrijk. Daar ligt Verstappen op kop na technisch malheur bij Mercedes en een mooie inhaalactie op Raikonen. Even de aandacht bij de volgende terras-act en dan weer snel naar de Red Bull Ring. Verstappen nog steeds op kop. Dat gaat wel goed komen, dus doorgeschakeld naar het WK. Hier zien we nog net Poetins favorieten op gelijke hoogte komen door een pingel na een handsbal van Piqué.

Als Verstappen al lang en breed de immense overwinningstrofee boven zijn hoofd heeft gehesen is het nog steeds spannend in Moskou. Spanje is er niet in geslaagd Rusland over de knie te leggen en ook in de verlenging blijft het ex-aequo. Penalty’s moeten een beslissing brengen.

Ook hier: keuzes. Schiet je de bal door het midden? Kies je als keeper een hoek? De druk is immens. Koke en Aspas kiezen voor Spanje verkeerd. Akinfejev staat tot tweemaal toe op de juiste plaats. Rusland door, wéér een titelfavoriet naar huis!
Wat is voetbal toch een ongelooflijk onvoorspelbaar spelletje. Daar wil je toch niets van missen!
Voor mij geen twijfel meer. Ik weet wel wat ik de volgende keer kies…

Jos Cosijns

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven