Nieuws

EK Column: De stereotype Duitser

www.bladella.nl
Duitsland heeft ruim tachtig miljoen inwoners, maar wanneer je één Duitser moet aanwijzen van wie je zegt: veel Duitser kom je ze niet tegen, dan wijs ik Thomas Müller aan. In mijn opinie is hij is dé vertegenwoordiging van het Duitse volk. Maar wat is een stereotype Duitser eigenlijk?

De hulp van Google wijst uit dat Duitsers humorloze, noeste arbeiders, zijn die op vakantie ook nog eens jouw ligstoel en parasol claimen met hun handdoek. Onze Oosterburen zijn erg van de regeltjes en hiërarchie. Ik kan mij hartgrondig vinden in deze definitie. In mijn eigen bewoordingen komen Duitsers direct, nors en onhandig over in hun woordkeuze. En humor staat niet in hun woordenboek.
 
Wanneer je het hoofd van Thomas Müller ziet, verraadt zijn gelaat dat hij alle eigenschappen van een Duitser bezit. Maar als je actief bent op social media, dan komen regelmatig filmpjes van hem voorbij waarop te zien is dat de speler van Bayern München al het bovenstaande ontkracht.
 
De 25-jarige aanvaller is de gangmaker van de spelersgroep, misschien wel de clown van het team. Behalve dat hij goed kan voetballen, maakt hij mensen aan het lachen. Müller is de neef die op een verjaardag overtuigend de kleedkamerverhalen van de Beierse club en Die Mannschfft vertelt.
 
Zo verstoorde hij eens de training van zijn club door met een megafoon het veld op te rennen een bal af te pakken en te scoren. Daarna sprong hij en riep: “Gooooooooaal! Thomas Müller!”
 
Een guldenmiddenweg der opinies over hem bestaat niet. Je haat hem of vindt hem geweldig. Dat laatste geldt voor mij. Dan mag zijn gezichtsuitdrukking verraden dat hij een Duitser is, maar ik hoop echt dat hij de grote man van dit EK wordt.
 
Tegen Oekraïne had hij zijn draai nog niet gevonden. Misschien moet hij bij Die Mannschaft ook eens het veld oprennen met een megafoon, want dan is hij in zijn element. En volgen de doelpunten vanzelf. 

Wouter Fassbender

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven