Nieuws

WK column: Het verschil

www.bladella.nl
Kan één enkele speler een team wereldkampioen maken? In Uruguay denkt men momenteel veelal van wel. Luis Suárez is een wonderkind. Dat mag je positief maar ook negatief uitleggen.

Positief: het is een doelpuntenmachine; negatief: zijn gedrag roept niet altijd respect af. We prijzen hem hoog in de hemel of diep in de hel. In zijn geboorteland is momenteel de tijd rijp voor een standbeeld. In het land waar hij werkt, zal zijn naam best wel met ontzag worden uitgesproken hoewel hij zijn voetbalkameraden en aanhang zo’n beetje een enkele reis naar huis heeft bezorgd.
 
Kan één enkele speler het verschil maken? Ivoorkust dacht Drogba nog nodig te hebben. De fut is er bij hem uit. Hij is ook al negen jaar ouder dan Luis. Met een dergelijk lichaam is het moeilijk om op die leeftijd nog top te zijn. Maar ja, je moet het als coach aandurven om die discussie aan te gaan met al die voetbalkenners langs de lijn. We hebben genoten van vroegere acties maar die zitten er nu niet meer in. Je wordt ouder papa, geef het maar toe.
 
Kunnen enkele centimeters het verschil maken? Rooney kon niet schitteren maar zijn kopbal op de kruising scheelde maar centimeters naar het geluk. Hem was geen standbeeld gegund vanwege het redden van de natie. Engeland en Spanje kunnen alvast gaan inpakken. Australië ook; maar Cahill zou eigenlijk een medaille verdienen met zijn Van Bastendoelpunt. Dat zijn genietmomenten. Dat hij dat nu net tegen Nederland doet, tja dat is voor ons jammer maar het dwingt respect af. Hoe dikwijls hebben wij de Van Bastengoal van de EK-finale van 1988 al kunnen bewonderen. Als dat standaard staat voor de goal van Cahill dan weten we wat het sportland Australië staat te wachten.
 
Doelpunten daar draait het om. De mooiste zijn toch veelal de harde knallen van afstand. Ook lange soloacties gevolgd door een doelpunt blijven hangen. Van Basten is genoemd, Ken je die Van Bronckhorst nog? Juweeltjes! Als je die ziet krijg je de neiging om te zingen van de zwarte broek en de blauwe trui.
 
Jac van der Aa

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven