Nieuws

Swiet van Rossum, Bladella's trots is niet meer

www.bladella.nl
Legendarisch, breedbespraakt, altijd aanwezig en aanspreekbaar. Dat zijn woorden die in het Bladella-clubhuis te horen zijn als de leden terugdenken aan Swiet van Rossum.

In memoriam

Erelid Swiet is te vroeg gestorven. Hij had nog zolang kunnen genieten van zijn gezin en zijn Bladella. Het heeft niet zo mogen zijn: het eindsignaal heeft te vroeg geklonken.
 
Legendarisch
Swiet werd in 1986 voorzitter van het toen noodlijdende Bladella, noodlijdend in sportief en bestuurlijk opzicht. Het werd hoog tijd voor een nieuwe aanpak. Swiet was een organisator ‘puur sang’ die, door de keuze van de juiste mensen, eerst voetbalresultaten mogelijk maakte en daarna de kaders uitzette voor een breed gedragen voetbalvereniging. Er kwam een groep vrijwilligers, rasechte Bladella-lui, die zelf verantwoordelijk werden voor het voetbalgebeuren en die voor uitstraling naar Bladel en naar andere clubs in de Kempen zorgden. Het PR-vak hoefde niemand Swiet te leren, dat beheerste hij als geen ander. Daarbij gebruikte hij dan graag ‘Blaalse went’, die hij ook richting KNVB liet blazen. Legendarisch was Swiet ook als bouwvoorzitter. Onder zijn bezielende leiding kwam de definitieve verbouwing van de kantine en de kleedlokalen tot stand. Mede daarvoor kreeg hij in 2004 bij zijn vertrek als voorzitter de waardering als erelid en mocht hij de eerste steen leggen bij de verbouwing van de kleedlokalen.
 
Breedbespraakt
Swiet was goed van de tongriem gesneden. Hij was daarin ook uitdagend: hij hield ervan mensen met het woord uit te dagen. Misschien waren mensen in de Kempen en ook bij Bladella daar minder aan gewend. Hij wist de zaken klaar te zeggen, daarover was geen gebrek aan duidelijkheid. Ook grootse plannen wist hij groots aan te kondigen. Maar hij heeft, samen met andere bestuurders, ook een clubniveau bereikt dat er wezen mag. Een vereniging die er is voor alle leden: voetbalmogelijkheden voor iedereen, een brede vereniging, zowel prestatief als recreatief, de beste trainers voor alle leden, sponsoring voor alle teams, voetbal gedragen door de eigen leden en de eigen Bladelse gemeenschap. Swiet was trots op zijn Bladella en stak dat nooit onder stoelen of banken. Iedereen mocht het weten, de bobo’s van de KNVB, de bezoekers van BVO’s, alle voetbalverenigingen in de Kempen en zeker de geelzwarte voetbalvrienden van Reusel Sport.
 
Altijd en overal aanspreekbaar
Swiet wist waar hij in 1986 aan begon. Voorzitter zijn van een voetbalclub in de Kempen is geen parttimebaan. Swiet wilde als bestuurder de lijntjes kort houden en vroeg van iedereen een inzet van meer dan 100%. Voor hem en zijn familie betekende dat, dat hij heel veel tijd aan Bladella besteedde. Zeker in de eerst jaren was dat bestuurlijk gezien nodig. Toen de commissies draaiden kon hij wat gas terugnemen. Tot de grote projecten er aan kwamen, de ijsbaan, de verbouwing van het clubhuis en daarna de nieuwbouw van de kleedlokalen. Swiet was in zijn element. Kopman van de bouwploeg, betrokken van het begin tot het einde. Geen beter moment dan om na het werk na te praten en lol te maken. Swiet was er altijd, hij kende iedereen en iedereen wilde hem kennen. Een prachtig verenigingsmens is niet meer.

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven