Nieuws

Wateroverlast (bijna) verleden tijd

www.bladella.nl
Bij de steeds vaker voorkomende stortbuien staat het Bladella terras te dikwijls onder water. Na een hoosbui stond het al enkele keren aan de drempels.

Water loopt naar de laagste plek
De gebouwen van Bladella zijn gebouwd in een gat. Het laagst gelegen terrasgedeelte tussen kantine en kleedaccommodatie (30,7 NAP) ligt ruim een meter lager dan de Bossingel (31,8 NAP) en op plaatsen een halve meter onder het peil van de parkeerplaats. Daar komt nog bij dat door de vele vierkante meters extra bestrating bij de aanleg van de kunstgrasvelden, de regenafvoer fiks wordt bemoeilijkt. Het sportpark telt op dit moment niet minder dan 4.680 m2 ‘verharding’ (de som van asfalt, bestrating en dakoppervlak).



De huidige regelgeving verbiedt ook nog eens om regenwater via het riool af te voeren. Het hemelwater dient dus ‘natuurlijk’ te worden verwerkt.
Een grondig onderzoek concludeerde dat het overtollig oppervlaktewater richting de sloot langs de Egyptische Dijk moet worden geleid.



Sportpark overhoop
De waterhuishouding wordt op dit moment drastisch aangepakt. Onder een groot gedeelte van het terras worden dikkere buizen ingegraven. Voor calamiteiten bleek zelfs een waterbergingsvoorziening noodzakelijk te zijn. Zo’n ‘overstortbassin’ wordt nu gecreëerd aan het achterste gedeelte van de kopse kant van het hoofdveld, de plaats waar tot voor kort de fietsenstalling stond. Deze stalling is voorlopig afgebroken, maar komt op het voorste gedeelte (bij hoofdingang hoofdveld) terug, haaks op het hoofdveld.



Werkploeg
De afgelopen weken hebben vrijwilligers van Bladella, met Frans Veron voorop, al veel voorwerk verricht om de werkzaamheden te kunnen aanvangen. Ook komende week zal Heijmans, die de werken in opdracht van de gemeente Bladel uitvoert, nog bezig zijn. Daarna ligt er nog een gigantische klus voor de werkploeg om de bestrating weer op orde te krijgen.


Wateroverlast bij Bladella moet verleden tijd zijn.

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven