Nieuws

Stellingen van de maand

www.bladella.nl
Hans van de Hoogen, Sjors van Roij, Joris Hermans zijn mannen van de selectie. Zij hebben een mening, over Bladella, over Ajax en over dure profvoetballers.

Lees verder over wat zij ervan vinden bij de stellingen van deze maand.



1. Lucky Ajax wordt toch weer kampioen

Hans:  Ajax heeft de laatste 10 wedstrijden gewonnen. Dus wat dat betreft is het niet ‘lucky’ maar gewoon verdiend. Ze hebben wel het geluk dat de geblesseerde spelers op tijd fit zijn voor de belangrijkste periode van de competitie.

Sjors:  Helaas… moet ik als fervent PSV-supporter net als vorig jaar toezien hoe Ajax ook dit jaar weer kampioen gaat worden. En ik moet toegeven dat het dit jaar niet om ‘Lucky’ Ajax gaat. Ze hebben natuurlijk wel wat hulp gehad door de tegenvallende resultaten van de concurrentie maar na de winterstop spelen zij het beste voetbal. Ze hebben ze op dit moment 10 wedstrijden op rij gewonnen én een doelsaldo van +20 op clubs als PSV, AZ en Feyenoord en +11 op FC Twente. Met dergelijke statistieken word je niet ‘Lucky’, maar gewoon ‘verdiend’ kampioen.

Joris:  Nee, ik vind dat het geen ‘Lucky Ajax’ is. Ze scoren namelijk makkelijk en hebben nu ook al 5 wedstrijden achter elkaar de nul gehouden. In de winterstop werden ze al afgeschreven maar ze hebben een goede serie neergezet. Ook al gun ik ze het eigenlijk niet, ze verdienen het nu toch om kampioen te worden.


2. Bladella één heeft deze competitie naar de mogelijkheden gepresteerd.

Hans:  Als we erin blijven wel...

Sjors:  Zes winstpartijen uit 24 wedstrijden is voor Bladella te weinig, zelfs in deze tweede klasse. Met nog twee finales voor de boeg, ben ik van mening dat dit Bladella gewoon in de tweede klasse thuishoort. Ondanks de verschillende blessuregevallen lopende het seizoen, waaronder die van sommige dragende spelers, vind ik dat de jonge garde dit zeker naar behoren heeft overgenomen. Er dient dan ook rekening gehouden te worden met het feit dat sommige van hen nog maar één of enkele jaren in de selectie spelen en daarom nog veel potentie hebben. DIT Bladella kan daarom alleen maar groeien en mijns inziens NOG beter.

Joris: Nee, als je naar het voetbal van ons kijkt moeten we gewoon meer punten halen. Het veldspel is vaak goed, maar we scoren te weinig. Het is nu zaak om ons zo snel mogelijk veilig te spelen zodat we volgend jaar gewoon 2e klasse blijven voetballen.


3. Hoge salarissen voor topvoetballers zijn op den duur rampzalig voor het Europese voetbal.

Hans:  Dat klopt helemaal. De clubs met veel geld bepalen zo de verschillende competities. Ze halen de betere voetballers weg bij de clubs met minder geld omdat ze een veel hoger salaris kunnen bieden. Van een eerlijke strijd is zo geen sprake meer.

Sjors: Daar ben ik het helemaal mee eens. Op een willekeurige website lees ik dat Lionel Messi (24 jaar) 33 miljoen euro per jaar verdient, 2,75 miljoen euro per maand, 660.000 euro per week en een mooie 132.000 euro per dag. Als voetballiefhebber smul je natuurlijk. Je praat over de beste voetballer van de wereld die dit jaar meer dan 40 doelpunten in de Spaanse competitie en er tot nu toe 14 in de Champions League heeft gemaakt. Je kunt zeggen dat hij daarom dit geld verdient maar een traditieclub als HFC Haarlem gaat met een schuld van 700 duizend euro failliet (!?). Als Messi een beetje redelijk was geweest had hij Haarlem dit bedrag toch wel kunnen gunnen?! Hij hoeft voor dit bedrag ten slotte maar 7 dagen te ‘werken’?

Joris:  De salarissen van de topvoetballers zijn absurd hoog. Er gaat in het algemeen te veel geld in het topvoetbal om. Daarom vind ik het ook een goed initiatief van de UEFA om in de toekomst clubs die hun financiën niet op orde brengen voor de Europa - en Champions League uit te sluiten. Dus ook die clubs zullen moeten snijden in de salarissen van hun spelers.

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven