Nieuws

Zondag SUPER-finale: Bladella - Taxandria

www.bladella.nl

Een nieuwe krachtproef: de ‘6 punten-thuiswedstrijd’ tegen Taxandria. Een superfinale, want als de andere uitslagen 'normaal' zijn, kan Bladella zich al (bijna) veilig spelen.


Na de mooie overwinning paaszaterdag op Reusel kon Bladella afgelopen zondag daar helaas geen vervolg aan geven. Sc ’t Zand, in de race voor de 3e periode, bleek een completere ploeg met meer loopvermogen. Bij een 0-2 achterstand creëerde Bladella na rust weliswaar een optisch overwicht, maar kon, met name voorin, opnieuw geen vuist maken. Als de Tipmast Boys in deze fase zelf niet winnen, komen ze in de problemen, tenzij andere degradatiekandidaten ook verliezen. Gelukkig deden dat Reusel Sport, Taxandia, Oisterwijk en ook RKJVV behaalde nul punten. Er werd dus geen verdere schade opgelopen, maar de marge blijft filterdun. Bladella is er nog lang niet. De stand onderin blijft uitermate spannend.



Wie degradeert met St.Michielsgestel? Welke twee teams worden gedoemd om in de nacompetitie voor lijfsbehoud te gaan vechten? Oisterwijk en Taxandria hebben3 puntjes minder en Reusel Sport slechts twee. Kan RKJVV ook nog in de degradatiestrijd getrokken worden? Nog drie finales te gaan. Zondag moet op de Smagtenbocht zelfs van een superfinale gesproken worden…!



Vorig seizoen gaf Bladella in het vennengebied niet thuis en verloor fors (3-0), ook in Bladel lieten de Taxandrianen toen beter voetbal zien, maar moesten toch met 2-1 verlies naar huis. Dit seizoen ging Bladella bij Taxandria opnieuw de mist in. Op een allerbelabberdst slecht speelveld, kwam Bladella daar voor de 9e keer niet tot winst.
Taxandria-trainer Meeuwsen: ‘Gelijkspel was terecht geweest, maar wij legden meer passie op de mat. Bij rust had het wel 3-3 of 4-4 kunnen zijn, want beide ploegen kregen in het eerste bedrijf grote kansen.’ Niet alleen blauwgeel worstelt met het over de vijandelijke doellijn brengen van het speeltuig, ook blauwwit heeft daar alle moeite mee.


Met 60 tegengoals verdient de Oisterwijkse verdediging ook niet echt een pluim. Vorige week liet het Taxandria tegen Nulandia totaal afweten: via 0-4 werd met 2-4 verloren. Meeuwsen verbitterd: ‘Niemand wilde voor klassebehoud vechten. Dat heeft mij enorm gestoord’. Zijn jonge ploeg zal deze week messcherp gezet zijn, want Taxandria moet in Bladel de volle winst pakken.



Zondag wacht dus de formatie van Norbert Rebsch weer een nieuwe krachtproef, de ‘zespunten-thuiswedstrijd’ tegen Taxandria. Een superfinale voor Bladella, want als de uitslagen van ’t Zand - Reusel Sp. en Oisterwijk - RKVVO ‘normaal’ zijn, kan Bladella zich al (bijna) veilig spelen. Winnen van Taxandria is dan natuurlijk wel een vereiste! ‘Feest in de Tent’ als dat gaat lukken!



Daarvoor hebben de blauwwitte vaandeldragers met mascotte Kevin Tenbult (E2) heel hard de steun van alle trouwe, blauwwit supporters nodig.
In de rust werken de mennekes van F7 en F8 hun voorronde voor de BP Penaltybokaal af en B2 gaat (veel) loten verkopen. 

Zondag moet het gebeuren!

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven