Nieuws

Na 31 jaar op (eenmalig) bezoek bij Tivoli

www.bladella.nl
Toen werd het 0-2. Eerder dit seizoen viel er op de Smagten-bocht om de zeven-en-een-half minuut een doelpunt: 12-0.

Storm Ciara hield vorige zondag dermate huis dat er (ook) niet gevoetbald kon worden. Dat was afgelasting numero twee voor Bladella en nog wel twee weken op rij: Reusel uit en MMC thuis. De KNVB heeft rap ingegrepen en dat volledig programma ingepland op 1 maart en dat is ’s zondags na carnaval. Daardoor krijgen onze Reuselse vrienden toch hun zin, want dé derby is nu verlaat naar zaterdag 11 april. Paaseieren (én punten) zoeken (én vinden) ginds op Den Hoek!

Storm Dennis werd van de week ook nog ff aangekondigd. Dat zou teveel van het goede worden. Dennis had meelij en liet zijn koers volgens de laatste berichten wat bijstellen (én afzwakken). Zondagmiddag is het met 17° ‘hoog lente’ zelfs. Alleen de blauwwitte paraplus zullen - behalve ter herkenning - misschien ook als bescherming tegen wat regenvocht kunnen dienen.

2e periode
Niet gevoetbald vorige week, dus de status is onveranderd. Harry la Vallette met zijn manschappen staan daarom nog steeds aan kop in periode 2. Samen met grootste concurrent Unitas’59 werden tot nu toe 13 punten vergaard. Huub Vermeulen's formatie deed daar één wedstrijd meer over. Voor deze periode dient blauwwit nog aan te treden tegen Tivoli, zondag na carnaval thuis tegen MMC, de week daarop uit naar de vorige periodekampioen Budel, om ‘ginds’ op Paaszaterdag op Den Hoek de periodestrijd af te sluiten. Is er iets wat het voetballeven ons de komende weken nog mooier kan maken?! Zeg ’t maar….! Goede prestaties daarbij zijn wel noodzaak. Wie weet is het doelsaldo daarbij nog van belang. Dat van Unitas - en ook van Hapert! - is beter. Daarbij - als tussendoortje - niet te versmaden de strijd om plaatsing in de kwartfinale van de districtsbeker: donderdag 5 maart Best Vooruit (1C) - Bladella (3D). Kortom: mooie dingen om naar toe te leven!

Historie
Hans Couwenberg en John (Poes) van Gompel tekenden in het laatste treffen daar bij het toenmalige Animali tegen Tivoli voor de winst. Met de 0-2 gingen de (toen nog) twee punten mee naar huis. Het is 31 jaar terug dat Bladella op bezoek was daar bij Tivoli. Beide verenigingen vertoefden toen nog in de 1e klasse van de Brabantse Bond. Tivoli promoveerde dat seizoen met een derde plaats via de play-offs naar de landelijke bond, Bladella had nog twee jaargangen meer nodig om weer terug in de 4e klasse KNVB te komen.

Verhuizing
In een mooi groen natuurgebied ligt sportpark de Heihoef, de thuishaven van Tivoli. Sinds enkele weken is grote broer RPC daar ook gesetteld. Samen hebben beide clubs op dat prachtige complex nu de beschikking over twee kunstgrasvelden en drie natuurgrasvelden, allemaal verlicht. Lang was het aan de Roostenlaan 305 één grote bouwput en was het flink behelpen. Maar er is nu een modern en fraai onderkomen verrezen met o.a. een overdekt terras wat zicht geeft op het hoofdveld. Dat ‘de Heihoef’ zich nu het mooiste sportcomplex van Eindhoven mag noemen, dat gaan we zondag bevestigen.

1 uit 14
Ook veel teveel Tivoli spelers verhuisden afgelopen zomer. Speler Luuc Bonnema (29) werd als trainer bij Gestel binnengehaald. In zijn spoor volgde eigenlijk de hele Tivoli-kern naar het Gestel-kamp. Met het vertrek van bijna de complete spelersgroep werd Tivoli gedwongen om een tiental nieuwe spelers binnen te loodsen. Oud-prof Marc van Eijk (o.a. Heerenveen en Veendam) werd gestrikt om te pogen om met die nieuwe groep te overleven. En dat gaat - helaas voor de club - niet lukken in 3D. Naar de uitslagen kijkend is niks positiefs te melden. Of het moet zijn de 3-3 in Son tegen SBC. Dat is het enige puntje wat werd behaald. Kleine nederlagen thuis: Budel (0-2), Hoogeloon (1-3) en MMC (1-2) zijn de andere lichtpuntjes. In veertien partijen werden elf doelpunten gefabriceerd (Badr Bazzi en Moussa Elyahiaoui 3x, aanvoerder Ralf Walravens en Giuseppe Miraglia 2x + Rick de Goeij eentje). Aan de andere kant had de Tivoli spuitpost vele malen meer werk. Uit het net moesten tot nu toe - ruim halverwege de competitie - al 106 ballen geraapt worden. Dat de eerste overwinning wel steeds dichterbij komt is een waarheid als een koe, maar het zijn natuurlijk deerniswekkende cijfers.

Winnen
Voor de Schippers’ mannen is zondag daarom niet veel glorie tegen de oranjehemden te behalen. Elke uitslag die groot uitvalt zal ‘gewoon’ genoemd worden en die klein uitvalt is ‘raar’, om het uiterst positief uit te drukken.
Na DBS (0-10 en 10-1) is Bladella het tweede team wat in deze competitie Tivoli voor de return treft. Alleen winst voor de blauwwitten op sportpark ‘de Heibloem aan de Roostenlaan 305, 5644 BR Eindhoven telt. Pas dan kan carnaval losbarsten...!!
We zien mekaar, voorlopig voor het laatst, bij Tivoli!
​​​​

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven