Nieuws

“Tis ôk altè wa meej Blaal!”

www.bladella.nl
Zondag weer spektakel bij Reusel Sport - Bladella. De CoTrans ridders tegen de mannen van Schippers. Kan het nog scherper?!

Uit de voorbeschouwingen in de PC55 van deze week

Het bekervuur bij hoofdklasser Nuenen is amper geblust. Tom Maas (vooraan (!) in Reusel gaan wonen) helpt ‘Dwèrs’ in minuut 89 een ‘bietje hil veul’ aan hun vierde voorsprong. Zowat in het eindsignaal krijgt de andere blauwwitte Reusel ingezetene een wazige rode kaart te zien. Weer een paar tellen later gaat met 4-3 het scorebord op zwart. Bij de hoofdklasser heeft echter een vedette die geschorst was, via een penalty gescoord, geel opgelopen en was lijdend voorwerp bij het slotincident. Die wedstrijd moet ongeldig verklaard worden, vindt Bladella. Dus herspelen. Later wordt aan de Bossingel artikel 10 van een KNVB besluit - duizend maal vergroot - rond getoeterd. “Een vereniging die een niet gerechtigde speler opstelt, wordt – afgezien van de maatregelen die de tuchtcommissie neemt – uitgesloten van verdere deelname.”  Dat nieuws is amper geland in Reusel of “Tis ôk altè wa meej Blaal!” wordt door ‘n Tuut deze kant in geboemerangd.

Klopt
En Albert heeft (bijna altijd) gelijk! Kijk naar vorig seizoen. Vv Gestel werd in oktober 2018 bij 2-2 door een zich bedreigd voelende arbiter vroegtijdig terug naar de Bennekel gestuurd. Voor de resterende 9 minuten dienden tien blauwgele huurlingen opnieuw op de Smagtenbocht te verschijnen. Niet één, maar twee keer zelfs. Wat was namelijk het geval: de eerste keer was een al gewisselde Gestel-speler opnieuw binnen de lijnen gebracht. Dat mocht natuurlijk niet meer. Overigens kwam Bladella (met man meer) op achterstand en moest een penalty - één luttele seconde voor het eindsignaal - toen het schaamrood nog verdrijven (3-3). Ook afgelopen zondag - opnieuw tegen Gestel - vond de arbiter dat er weer ff gestaakt moest worden. Na de herstart gaf het scorebord bij de theepauze 2-0 aan. De aanhang ging er eens goed voor zitten. Maar met twee man minder wist Gestel knap - én voorbeeldig (dat moet gezegd) - overeind te blijven. Nog sterker, de negen overgeblevenen scoorden zelfs nog. Eindstand 2-1. Dat zegt natuurlijk ook iets over de Bladella prestatie. Met de hakken over de sloot, maar toch bovenaan, omdat de Hoogeloonse vrienden koploper Unitas’59 wisten te verslaan (2-1). Dank gaat naar de Roetweijer!

Opzien
En het kan nog spraakmakender. In 2006 werd RKJVV uit de competitie gehaald. Ook toen had Bladella het meedoen van een geschorste speler bij de KNVB gemeld. De bond was het scala aan incidenten beu en gooide het Bossche team uit de competitie. Die klasse stond op z’n kop. Vooral Reusel Sport voelde zich gedupeerd. Geelzwart had in die lopende competitie al 2x gewonnen van RKJVV en moest na dat besluit ineens zes punten inleveren. Reusel Sport degradeerde. Bladella kreeg boze blikken….

Wènd
Grote kans dat het zondag ‘wir wa’ zal zijn op ‘den Hoek’ in Reusel. Daar gaan de twee ‘gezworen’ Kemphanen met mekaar weer eens de strijd aan. Dat belooft dus volop spanning én sensatie. De CoTrans ridders tegen de mannen van Schippers. Kan het nog scherper?!
In Bladel denken ze het voetbal uitgevonden te hebben. Dat heet Blaalse wènd, want het geelzwart speelt momenteel wel het betere voetbal van de 3D klasse, maar heeft zoveel pech met zelf scoren. Dat wordt althans ginds beweerd. Van die kant komt dus ook wel eens wat darmgas, zullen we maar zeggen.
In de rijke derbyhistorie is de bladzijde van 5 april 2018 (5-0) pikzwart. De Schippers’ mannen hebben op verplaatsing dus nogal wat goed te maken. Enne, geelzwart vond de laatste 2- 0 van 6 oktober l.l. aan de Bossingel verre van terecht. Revanchegevoelens dus alom.

Wordt ‘t wir wa…?
Burenruzies maken ongekende krachten los. Botsingen tussen aartsrivalen staan garant voor strijd, passie én dikwijls ook sensatie. Er mag een velleke tussen zitten..... Winnen of verliezen is op voorhand alleen te voorspellen.
Om 13:30 uur trapt de Onder-11 jeugd af voor hun derby. Hét spektakel vat vlam om 14:30 uur. Dat gaat ‘Aachter d’n Droad’ door veel volk meebeleefd worden. Om na afloop natuurlijk de volgende episode van zo’n schitterende burendag weer eens te vieren. Vriend & vijand lopen mekaar tegen het lijf. Zondag is dus ‘den Hoek’ ‘the place to be’!
Dat er daarna elders ook nog het na-wedstrijdje (Ajax - PSV) gespeeld gaat worden, doet dan niet meer ter zake. Toch?!

We zien mekaar ginds!!

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven