Nieuws

‘Nôàr Lôon’ zondag voor spektakel ! !

www.bladella.nl
Op de Roetwijer begint 'Lôon - Blaal' zondag om 14 uur. Volop aandacht voor deze derby kraker in 3D! Lees de PC55

“ Voor zo’n competitietreffen op de Roetweijer moeten we 10.514 dagen terug. Terug naar 3 maart 1991. Hoogeloon - Bladella eindigde toen in 2 - 2 en die eindstand ontstond uit drie penalty’s (2x Patrick Pijnenburg en 1x Loonse keeper Jan Gerritsen) plus een sublieme vrije schop in blessuretijd van Peter Mollen. Eerder was aan de Bossingel deze derby met een benauwde 1-0 afgesloten. Die burengevechten leverden voor Blaal toen drie punten op en voor Lôon één (bonus)punt. Toen was ‘winnen’ nog maar twee punten waard. Zo lang is dat al geleden. In dat seizoen ontsteeg het ‘grote’ Bladella eindelijk de ‘konijnenbond’, zoals Swiet van Rossum zaliger dat placht te zeggen.

Twee jaar terug koppelde de bekerloting beide formaties aan elkaar. Bladella won tamelijk eenvoudig die bekerderby: 0-3. Niels Krekels 3x. Niek Janssen (16) debuteerde toen in de Schippers formatie.

Hoogeloon aanvoerder Tom de Laat met zijn manschappen bekroonde begin mei - met elf punten voorsprong! - het vorige seizoen met een schit-ter-end kampioenschap! De promotie naar de 3e klasse kon in goud de geschiedenis-boeken in. En het Loonse sprookje leeft maar voort. Héél knap in het linker rijtje! De formatie van de gedreven Nik Bierens is daarmee dan ook de grote revelatie in die klasse.

Bij Bladella daarentegen zit de onnodige degradatie nog niet lekker. De blauwwitte ambities dienen immers hoger te reiken. Als je tenminste ‘goliath’ Bladel (10.465 inwoners) mag afzetten tegen die van de Hoogeloonse ’David’ (2.190). De blauwwitten ‘moeten’, de blauwhemden ‘mogen’.

Met de sympathie naar de underdog is wel helder waar de druk dan ligt. Die wordt nog eens extra aangedikt omdat Harry la Vallette z’n keurcorps op verplaatsing nog niet tot winst kon komen. Dat vloekt nogal, zeker met de huidige tweede plaats voor de Bladelnaren. Om dat Blaals syndroom te koesteren staat zondag heel Hoogeloon in gevechtsformatie paraat.

Als dat geen spektakel gaat opleveren! “

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven