Nieuws

Bladella - Hulsel, dat is ook even geleden…

www.bladella.nl
Na Netersel is a.s. zondag ook de andere buurman beker tegenstander. Bladella gaat daarna naar de volgende ronde.

Als er niks geks gebeurt in de laatste poulefase partijen natuurlijk…
Een gelijkspel is voldoende, zelfs een niet te absurde nederlaag, om op 17 november verder te bekeren.

Moeizaam ging het zaterdag tegen ’t clubke uit ’t Hupke. De Schippers’ mannen verdienden op individueel kunne wel een schamele overwinning: 2-1. Op wedstrijdinstelling en karakter was de 5e klasser van keuzeheer André Vosters duidelijk winnaar. Tussen haakjes: vv Netersel heeft een alleraardigst collectief.
Zondag a.u.b. het andere draaiboek uit de kast halen!

4e klasse
Sinds mensenheugenis speelt vv Hulsel (bijna altijd) in de 4e klasse. Van de laatste 35 jaargangen vertoefde de dorpstrots zeven competities in de 5e klasse. In die periode moest men op het Kantje vier degradaties ondergaan en kon vijf keer de platte kaar het dorp rond en maakte de bierkraan overuren. Dat was afgelopen seizoen ook het geval. Met een vierde plaats in de eind ranking en met een periodetitel op zak kon in de nacompetitie promotie afgedwongen worden. De voorronde tegen Ollandia was een ware slijtageslag die met 2-2 eindigde. Waarna keeper Michiel van Limpt in de strafschoppenserie andermaal zijn klasse toonde. In de finale tegen SBV (uit Haren (met 1 ‘a’) aan de Maas onder de rook van Oss) was de blauwgele brigade wél oppermachtig: toch slechts 2-0. Dat is in het Hulselse niet ongemerkt voorbij gegaan….
Hoger
Zeven jaargangen was Bladella het lachertje in de Kempen. Klein broertje Hulsel speelde toen zelfs hoger (1985-1991): Hulsel in 4e klasse KNVB en ‘groot Bladel’ in de 1e en 2e klasse van de Brabantse ‘konijnen’bond. In drie competities daaromheen stonden het grote Bladella en het kleine Hulsel tegenover mekaar. Dat was telkens in de 4e klasse. De David Goliath legende werd in die dorpenderby’s ook toen vaak nagespeeld. Zo zorgde Hulsel in 1992 zelfs tweemaal dat blauwwit met de staart tussen de benen het onderspit moest delven. Op ’t Kantje moest toen in februari een 3-1 nederlaag geslikt worden. De Smagtenbocht was 38 weken later, op 15 november, in rouw toen Hulsel met 1-2 triomfantelijk huiswaarts trok.


Derby’s
Rondom voetbalgevechten met de buren dienen de sentimenten wat aangedikt te worden. Bladelnaar Huub Statie was gevraagd als trainer-speler bij Hulsel. Dat kon niet doorgaan omdat hij niet kon fietsen…. Dan hebben we het over 50, misschien wel 60 jaar terug. Dat de achterban morde toen Sjef van Sambeeck zijn voetbalschoenen in Hulsel ging gebruiken is ook heel lang geleden. Ook dat Sjef ‘de Muis’, Toemes Ansems en Theo Groenenveld wekelijks over de Hulselseweg fanatiek naar hun clubke togen. Joske van Rooij werd ’n echte Hulselse en dat probeert zelfs Louis Roijmans nu nog te worden. Joris Tuns kwam als startend trainer van Bladella om het blauwgeel terug naar de vierde te brengen; en met succes! En na wat omzwervingen zijn de gebroeders Van Limpt - ook met Bladella roots - al weer enkele jaren bepalende krachten in het Tuns collectief. Helaas, tegen Bladella zijn ze niet van de partij. Michiel plande z’n vakantie verkeerd en Julian zag 2x geel tegen Gloria UC.
Startklaar?
Na de niet aan te gluren miniderby van vorige week gaan de Schippers’ mannen het zondagmiddag heel anders aanpakken. Het wordt zachtjesaan ook tijd, want volgende week start de competitie. En meteen ‘bovenèrrems’, want RPC, de gedoodverfde 3D favoriet, doet de Smagtenbocht aan. En om de stilgezwegen ambitie boven water te krijgen zijn goede resultaten in de eerste vier partijen van ‘considerabel’ belang.
Bladella - Hulsel mag (en moet eigenlijk) een degelijke en felle derby worden. Hulsel met 120% hoeft dan rond de 16 de bus niet te parkeren. En om problemen (en gemopper) te voorkomen kan Bladella niet nog eens hautain op 80% zo’n burenstrijd aangaan. Komt nog bij dat de derde helft na een mooie en met overgave gespeelde derbypot op z’n gezelligst is. Aan de ervaren arbiter Stefan Dammers (47) uit Vught zal het zeker niet liggen.

We zien mekaar!

Pure nostalgie!









 













 



 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven