Nieuws

Pittige start voor de Schippers’ mannen

www.bladella.nl
Eerst RPC thuis, dan Hapert uit, Reusel Sport thuis en Unitas’59 uit. Wel ‘n heel mooi begin, maar zeker géén makkies…

Met nieuwe keuzeheer Harrie la Vallette aan het roer, heel benieuwd hoe de vaandelformatie er voor staat. Na vier seizoenen Huub Vermeulen een nieuwe start met nieuwe kansen. Welke poppetjes op welke posities de clubkleuren gaan verdedigen (én hoog houden natuurlijk)!
En de Schippers’ mannen moeten meteen flink aan de bak. De eerste vier partijen zijn meteen klappers.

22 september RPC
In vorige editie fungeerden zowel Bladella als RPC van onderen in de 2e klasse. Geëindigd respectievelijk als 12e en 13e moest er in de nacompetitie nog voor behoud gestreden worden. Het doet nog zeer, want dat mislukte. De gekende sterke counters van Nieuwkuijk deden blauwwit in de eerste ronde al in het pak: 2-3 verlies.
De Eindhovenaren overleefden die ronde nog wel. Na de 2-2 was RPC bij de penalty’s gelukkiger dan SBC. Maar in het spektakelstuk daarna tegen runner-up V’waard (eindstand 5-4) duikelde RPC ook met hangend hoofd de 3e klasse in. De KNVB vond het een goed idee om beide degradanten direct maar weer met elkaar te laten kampen. Met de terugkeer van o.a. Sidney Gakpo (de broer van) aan de Aalsterweg moet RPC er sterker op geworden zijn. Bladella - RPC is dus meteen een kraker van jewelste.

29 september Hapert
Deze eeuw kwamen beide buren elkaar slechts in twee seizoenen tegen. Tot 2014 verbleef Hapert wat anoniem in de 4e (en twee jaargangen zelfs 5e) klasse. Twee seizoenen terug woedde voor het laatst de voetbaloorlog tussen het Hapertse ‘rojo azul’ en het Blaalse ‘azul y blanco’. De Schippers’ mannen draaiden toen een goed jaar zodat via de nacompetitie eindelijk weer eens naar de 2e klasse gepromoveerd kon worden. De twee derby’s tegen Hapert waren wel - zacht uitgedrukt - smetjes. Op de Smagtenbocht moest Bladella na afloop met de kop omlaag 0-1 incasseren. Ook op de Lemelvelden eenzelfde tafereel: daar 2-1 voor het team van Peter Jonkman.
Hapert - Bladella is een onvervalste derby waarin de favoriet nog heel wat goed te maken heeft.

6 oktober Reusel Sport/CoTrans
Daar hoeft eigenlijk geen enkel woord aan vuil gemaakt te worden. Iedereen weet wat zo’n confrontatie betekent. Welke derby kan nog ‘erger’ zijn dan een burenruzie tussen blauwwit en geelzwart?! Deze eeuw werden er tot nu toe 27 van deze ‘oorlogjes’ uitgevochten. Reusel Sport 12x winnaar, tegen Bladella slechts 8x. Zeven keer gelijk dus. Op de Smagtenbocht won de thuisclub maar 5 van de 13 partijen. Harry la Vallette - de laatste drie seizoenen trainer bij de ‘vijand’ - dient een ommekeer in resultaten te effectueren. Dat moet wel in zijn contract gestaan hebben….
Bladella - Reusel Sport op zondag 6 oktober. Dan dienen de weergoden nog in goeden doen te zijn! En uiteraard: feest voor de penningmeester!!

13 oktober Unitas’59
De nieuwe club van Huub Vermeulen die vier seizoenen de scepter zwaaide aan de Bossingel. Hij kent dus zijn tegenstanders als zijn broekzak. Plus - ondanks dat er nogal wat verloop is ook bij dit Eindhovens team - heeft het roodwit een gigantisch potentieel. Als Huubke daar tijdig een collectief van weet te smeden, gaat ook zijn nieuwe club hoge ogen gooien in de nakende competitie.
Unitas’59 - Bladella op ’t Bokt moet dus ook een echte topper zijn!
Hoogeloon
In de regio wordt ook daar naar uitgekeken. Pas op 15 december mag Bladella de wei in tegen de hagelnieuwe 3e klasser Hoogeloon. Op 22 maart komt succescoach Nik Bierens met zijn manschappen voor de return naar Bladel.
Safe the dates: Onderstaand de geplande derby's voor dit seizoen:

 

29-sep-19

 

Hapert - Bladella

 

6-okt-19

Bladella - Reusel Sp.

 

 

15-dec-19

 

Hoogeloon - Bladella

 

2-feb-20

 

Reusel Sp - Bladella

 

22-mrt-20

Bladella - Hoogeloon

 

 

17-mei-20

Bladella - Hapert

 

De competitie voor de Schippers' mannen eindigt op 21 mei op het nieuwe sportpark 'De Heihoef' tegen RPC.


Hier onder het compleet programma van de Bladella selectie

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven