Nieuws

De Groesbocht, ’t Kantje en/of Boschoven…

www.bladella.nl
Gloria UC en naaste buren Netersel + Hulsel zijn de beker tegenstrevers. Wie komt/komen naar de Smagtenbocht..?

Een jaar geleden moesten de Schippers’ mannen zich voor de beker nog schrap zetten tegen VOAB, De Valk en - helemaal in Maastricht - tegen Scharn. Tweede klassers worden door de KNVB voor de districtsbeker gehusseld met eerste klassers. De degradatie naar 3D heeft als enigst ‘positief’ effect dat Bladella voor de bekerloting van de poulefase alleen met 4e en 5e klassers te maken krijgt.
En vlak in de buurt..!! Naar ’t Hulsels Kantje en de Groesbocht, bij klein broertje Netersel, kan makkelijk op de fiets. En binnendoor via Poppel naar Baarle Nassau is met 27,5 km ook iets heel anders dan op een warme zondagmiddag 214 km in de bus ff naar Zuid-Limburg toeren om er een bekerpotje met 3-1 te gaan verliezen.

De Neterselse voetbalclub eindigde o.l.v. Roy van Eekert in de 5e klasse E als middenmoter. Plaats 7 met 36 punten uit 26 partijen (37-45). Na de zomer gaat Bladella’s JO19-1 trainer van afgelopen seizoen André Vosters - debuterend als hoofcoach - aan de slag bij vv Netersel. De Hulselse voetbalclub kon het seizoen in dezelfde klasse afsluiten met een knappe promotie (via de nacompetitie) naar de 4e klasse. Die prestatie (4e plek 51 punten en doelsaldo 55-28) kwam tot stand o.l.v. Bladelnaar Joris Tuns. Als Bladella 2 coach volgde Joris in zijn trainerscarrière twee jaar terug eenzelfde pad als André. Deze ’loting’ is door beide coaches dan ook met een vette lach begroet. Het kan niet anders dan een plezierig weerzien worden!

De andere bekeropponent Gloria UC is een volkomen blinde vlek in beider historie. In Baarle Nassau werd direct na de oorlog in 1945 deze voetbalclub opgericht. Die kreeg als naam mee: “Gij Leden Overwint Radicaal In Alles”. Drie jaar terug fuseerde deze club samen met plaatsgenoot SV Ulicoten en kreeg “Gloria” ‘Ulicoten Combinatie’ toegevoegd. Gloria UC dus en die speelde afgelopen seizoen ook in de 5e klasse, namelijk in 5C. Ook de blauwhemden uit de grensplaats Baarle Nassau konden in de eindrangschikking een 7e plaats laten zien met 28 punten uit 22 (46-48).

Nieuwe teamchef Harry la Vallette met zijn Schippers’ mannen kennen dus vanaf nu hun eerste opdracht.
Welke ploeg we op één van eerste drie zondagen van september (1 - 8 - 15) op de Smagtenbocht mogen gaan ontvangen, wordt binnenkort bekend gemaakt.
Ga er maar niet van uit dat Bladella voor zowel Netersel als Hulsel gastheer mag gaan spelen…

Wordt vervolgd.

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven