Nieuws

MMC Weert komt in 3D

www.bladella.nl
Met MMC als numero 14 is de 3e klasse D compleet gemaakt. Dat was de enige verrassing bij de nieuwe klasse-indeling.

Met welke teams in dezelfde poule gaat Bladella 1 de nieuwe competitie in? Over de namen van 13 clubs, daar waren de kenners het wel over eens. Maar wie zou de numero 14 worden. Daar is de laatste weken wat over gestecheld. Sinds 15 juli is er nu klaarheid. ‘MMC Weert’ wist de KNVB in al haar wijsheid uit de hoge hoed te toveren.
13 Zekerheidjes
Behalve degradant Spoordonkse Boys betekende de nacompetitie ook voor Dommelen en Wodan geen behoud van het derde klasse-schap. De twee sterkste teams - Sparta Beek en Donk en sv Valkenswaard - gingen door de voordeur met de lift omhoog. Zodoende bleven er negen teams over in 3D. Voor de aanvulling naar een 14 ploegen poule zorgen vanaf boven: Gestel, RPC en Bladella. Gestel duikelde als 14 geëindigd rechtstreeks uit 2F. En zowel RPC als Bladella konden met hun respectievelijke 13e en 12e plek niet van de herkansing profiteren. Behalve die drie teams uit tweede sprong van onderuit vv Hoogeloon 3D binnen. Die ploeg haalde een huzarenstukje uit door glansrijk kampioen te worden. Knap werk verricht daar: voor het eerst in de historie de 3e klasse in.

Weert
Door in Weert-Zuid (wijk Graswinkel) SV Moesel samen te voegen met VV Megacles ontstond in 2006 ‘Moesel Megacles Combinatie’. Dit MMC Weert en het sinds vorig seizoen in deze contreien weer teruggekeerde Budel zijn de twee verenigingen uit Zuid II in 3D; de Eindhovense 3e klasse zeg maar. De Weerter ploeg is hier volledig onbekend, alleen de weg er naar toe is vorig seizoen ontdekt. Wilhelmina’08 (ondertussen al weer terug gepromoveerd naar de 1e klasse) was voor de Schippers’ mannen toen eenmalig de reisbestemming.
Toch is het zichzelf ‘stadsclub’ noemend Wilhelmina’08 de laatste decennia sterk gedecimeerd (4 senioren- + nog maar 5 jeugdteams). Met liefst negen voetbalverenigingen in dit Noord Limburgs stadje (50.000 inw.) is het plaatselijk voetbal sowieso daar sterk versnipperd. Drie 5e klassers, drie in de 4e, twee in de 3e en het roemruchte Wilhelmina ’08 (weer) in de 1e klasse.
MMC
Ruim 500 namen staan op de MMC-ledenlijst vermeld en is daarmee wel de grootste voetbalclub in Weert. Dat er voor komend seizoen slechts 24 teams (9 senioren + 15 jeugd) bij de KNVB zijn ingeschreven is wel opmerkelijk. Met twee kunstgrasvelden is sportpark Graswinkel een moderne accommodatie. Wit shirt met een rood-wit-blauwe decoratiestreep aan de linker voorkant, blauwe broek en rode sokken, dat is het tenue waarin de fusieclub haar voetbalkunsten toont.
MMC begon in 2006 in de 4e klasse en had vier jaargangen nodig om met een kampioenschap (2010) naar de 3e klasse te promoveren. Met uitzondering van een klein misstapje in 2015 wordt sindsdien - al negen jaargangen - best aardig in de 3e klasse mee gebald. Het afgelopen seizoen werd met een 6e plaats afgesloten: 37 uit 26 met een doelsaldo van 53-41. Toch duurde het nog tot de voorlaatste speelronde vooraleer het sein meester gegeven kon worden. Met de 2-0 derbywinst op sportpark Graswinkel tegen Brevendia speelde MMC zich toen pas op veilige afstand van nacompetitieplaats 12.

Komend seizoen komen de Limburgers hun krachten, wat westelijk, in een heel andere omgeving - bij ons in 3D - meten.

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven