Nieuws

Bladella 2 kampioen tweede periode!!

www.bladella.nl
Met de hulp van, was het gelijk-spel voldoende om de periode-titel te kunnen vieren. Op naar de play-offs nu voor promotie!!

Afgelopen zondag trad het ‘twidde’ van de Schippersmannen thuis op de Smagtenbocht aan tegen koploper SBC 2. Inzet: het tweede periodekampioenschap in de reserve 2e klasse. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de periode, verdedigt Bladella bij aanvang een voorsprong van respectievelijk 2 en 5 punten op SBC en Unitas ’59. Echter doet SBC bij voorbaat al niet meer mee om dit periodekampioenschap, aangezien de mannen uit Son en Breugel de eerste periode al (met overmacht) wisten binnen te slepen. De verwachting dat Unitas op dezelfde dag laagvlieger Steensel met grote cijfers huiswaarts gaat sturen, wakkert bij velen de realiteit aan dat we er nog niet zijn. Ondanks het feit dat Unitas volgende week de volle buit zou moeten pakken tegen de ongeslagen koploper SBC om een ‘Blaols fisje’ te voorkomen. Als dit, dan dat, het kan oneindig doorgaan. Zelf 3 punten pakken tegen de koploper maakt een einde aan alle onzekerheid, en dat is dan ook de instelling waarmee de mannen van Peter Cosijns en Frank Schinkel om 12.00 aan de aftrap verschenen.
Het koude en vooral winderige weer maakte dat het publiek niet in groten getale langs de kant stond. De aanwezigen zagen dat Bladella sterk aan de wedstrijd begon en dat SBC moeite had met de 4-4-2 formatie van de Schippersmannen. De eerste grote kans was voor Bladella, maar de inzet van Lars Pijnenburg was te slap om de SBC-goalie te verschalken. Na een kleine 25 minuten was het wel raak: Tim Beerens ontving de bal halverwege de helft van SBC. Na een korte dribbel plaatste hij een verdekt schot dat via beide palen uiteindelijk in het net verdween: 1-0! De geblesseerde Rob Wouters werd ondertussen vervangen voor Roel Segers. Vanaf het doelpunt drukte SBC meer naar voren en werd het ook gevaarlijker. Kort voor rust werd op de rand van het strafschopgebied een vrije trap toegekend aan SBC. De vijfmansmuur werd neergezet, maar toch werd de vrije trap langs de muur af in een vrije hoek gelegd: 1-1 was dus de ruststand.

Na de rust stak Jan de Wind de kop weer op, wat goed voetballen erg lastig maakte. Inmiddels profiteerde SBC van de wind in de rug, en probeerde vooral met lange ballen de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit leidde tot enkele kleine kansen, maar de defensie van Bladella hield keurig stand. De moegestreden Freek Fiers werd vervangen door Arvid Bolkestein, en Tom Hermans kwam de goed spelende Bob Michiels vervangen. Hiermee werd het strijdplan voor de resterende tijd duidelijk: het gelijkspel verdedigen, en proberen met een uitbraak gevaarlijk te worden. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke hoekschoppen, die helaas niet het gewenste resultaat opleverden. De SBC-goalie onderscheidde zich nogmaals toen hij een keurig schot van Roel Segers uit de hoek wist te tikken. Yoran Schinkel kwam de geblesseerde Luuk Vosters vervangen. In de laatste minuut moest de Bladella-defensie nog éénmaal ingrijpen toen de SBC-spits met een listig steekballetje in stelling werd gebracht. De hieruit volgende hoekschop werd door Stan van den Berg uit de lucht geplukt, waarna het eindsignaal volgde.

Menig speler had zijn blikken al op volgende week gezet om het periodekampioenschap binnen te halen. Echter, aangekomen in de kleedkamer kwam het nieuws door dat Unitas ’59 zich verslikt had in laagvlieger Steensel, en op het Eindhovense kunstgras slechts tot 1-1 was gekomen. Het periodekampioenschap was binnen, waardoor het twidde in juni mag gaan spelen om promotie naar de reserve 1e klasse! In de kantine werd het welverdiende feest ingezet om deze prestatie te vieren. Chapeau!

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven