Nieuws

Lèste voetbalweek v/h jaar: druk én belangrijk!!

www.bladella.nl
Dinsdag bekerpot EFC-Achilles Veen bij ons. Zondag al wordt Bladella - Marvilde ingehaald. Match o/t Year! En nog meer…

De Onder-23 selectie van Bladella gaat ook dinsdag haar krachten meten met een jeugdselectieteam van FC Eindhoven. Die wedstrijd in het Jan Louwers Stadion aan de Aalsterweg in Eindhoven begint om 19 uur. Het trainingsjaar 2018 wordt a.s. donderdag na een traditioneel mix-toernooitje ‘boven 17’ in de kantine feestelijk afgesloten met een grandioze ‘Foute Kerst Party’.
En zondag inhalen:…. Bladella - Marvilde, dé pot v/h Jaar!!
‘Vort’ helpen
Onze Eerselse zustervereniging is verstoken van een (kunstgras) speelveld met wedstrijdverlichting. De KNVB verordende dat de wedstrijden van de 3e bekerronde nog dit jaar afgewerkt ‘moeten’ worden. Om de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen niet een uurtje rijden verder van de deur te hoeven spelen, kwam EFC op de Smagtenbocht terecht. In deze (stillere) periode was er op het Bladelse kunstgras deze week ruimte. “Mekander vort helpen” heet dat dan in De Kempen.
Achilles Veen
Dat is een bekende amateurvoetbalclub uit het zaterdagvoetbal dat uitkomt in de landelijke Hoofdklasse A. Het dorpje Veen met pm 2.700 inwoners behoort bij de gemeente Aalburg, dat gelegen is boven Den Bosch, in het rivierengebied. Veen is ‘berucht’ omdat daar sinds twintig jaar rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken. Achilles met ongeveer 450 leden speelt haar thuiswedstrijden op sportpark “De Hanen Weide”. Het groenwit van dit Achilles speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal.
EFC - Achilles Veen
EFC kan dus haar borst nat maken. Toch is de roodzwarte 2e klasser van de Dieprijt bij voorbaat zeker niet kansloos. In onze wedstrijd enkele weken geleden liet EFC vooral vóór rust een heel goede indruk achter. Met dat positiespel, de omschakeling, de snelheid, technisch, tactisch - ja, eigenlijk met alles - lieten ze uitstekend voetbal zien. Voor hen jammerlijk werd er echter te weinig gescoord en kreeg Bladella de gelegenheid om zich toen knap terug te knokken naar een onverwachte 2-2. Als een van de sterkste ploegen uit 2F mag EFC terecht azen op de 1e klasse.
Achilles Veen speelt al jaren op professionele wijze in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal. Momenteel wordt in de Hoofklasse A een elfde plaats bezet. Dat is in het rivierengebied geen prestatie om ‘hosanna’ voor te zingen. In de laatste vier seizoenen werd namelijk liefst driemaal met een periodetitel de play-offs bereikt. Dat was en is op ‘De Hanen Weide’ de ambitie waar naar gestreefd moet worden. De Veense selectie bestaat uit nogal wat ex-spelers uit het betaalde voetbal en opvallend veel spelers uit het Tilburgse. Zo speelde teamtopscoorder Niek Wilborts (24jr) eerder bij Sarto en Bas van Loon, Theo Martens en Thijs van den Berg bij Willem II. Afgelopen zaterdag werd tegen subtopper Smitshoek het vierde gelijke spel van het seizoen behaald (1-1). Er zijn clubs die nog meer 'draws' achter hun naam hebben staan...
Een sterke tegenstander voor de Eerselse mannen! Achilles Veen speelt dan ook niet voor niks twee klassen hoger. Voor de voetballiefhebber dus een heel interessante bekerpot voor de 3e ronde op de Smagtenbocht. De winnaar van deze match mag op dinsdag 22 januari de degens kruisen met de sterke hoofdklasser (zon) Nuenen. Paasmaandag 2017 speelde Bladella (toen nog 3e klasse) de kwartfinale in en tegen datzelfde Nuenen. Succes EFC!
van de regioclubs hieronder de uitslagen & programma's KNVB districtsbeker

Lèste training
Het voetbaljaar 2018 zit er voor de meeste teams al weer op. Onder het motto “Bladella zwaait het jaar uit” volop sport en ludiek vertier op de Smagtenbocht rondom de ‘léste training’. Dat is dus dan komende donderdag 19 december - de traditionele ‘lèste training v/h jaar’ voor de trainende senioren. Alle senioren, inclusief VR1, en de ‘Onder19’-jeugd, maar ook supporters, zijn natuurlijk weer van harte welkom!
Zoals te doen gebruikelijk staat de A-selectie voor de organisatie van dit onderling MIX-toernooi, wedstrijdjes op een half veld. Iedereen is welkom!! Zorg dat je tegen 19:30 uur op het veld staat, dan kunnen we op tijd beginnen.
Uiteraard is in de voordagen voor kerst ook zo’n supergezellige derde helft niet te versmaden…!! Foute muziek, ‘foute kerst quiz’, een Euroknaller voor de inwennige mens. Jij komt toch ook in zo’n foute kersttrui…?!

Bladella - Marvilde
Dat is dan echt het laatste wapenfeit in 2018 op de Smagtenbocht! En meteen ook al weer de belangrijkste ‘Pot v/h Jaar’! Hetzelfde affiche als afgelopen zondag, dezelfde mascotte Vic (uit Onder 11-2) - wel 'n jaartje ouder ! -, dezelfde voorbeschouwing en met exact dezelfde intenties gaan de Schippers’ mannen de strijd aan met Marvilde. - deze keer 'onderhand' een driepunter..!! - Het enige verschil is dat de KNVB deze inhaalwedstrijd vervroegd heeft naar 14 uur en dat scheidrechter Bram van Dongen (Erp) wordt vervangen door Tilburger Luc Baars.
Zorg dat je er bij bent!

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven