Nieuws

Bladella pakt punt bij Mierlo Hout: 2 - 2.

www.bladella.nl
Nog meer Schippers’ mannen in de lappenmand. Maar met uit-stekende vervangers uit de ‘jeugd’ is het eerste punt wél binnen.

Een door blessures getergd Bladella kon stand houden tegen medepromovendus Mierlo Hout. De vervangende “jonkies” kweten zich echter subliem van hun taak. Jammer dat door een noodzakelijke snelle omzetting het evenwicht even zoek was en men al vroeg tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Coach Huub Vermeulen had conclusies getrokken uit de nederlagen in beker en competitie. De buitenspelers speelden wat meer teruggetrokken en in het aanvalscentrum speelden Cas Vosters en Niels Krekels dicht bij elkaar. De linies sloten beter en boden weinig ruimte voor opkomende spelers.
Een ongeluk komt nooit alleen is het spreekwoord. Dat bleek helaas al snel want in de tweede minuut raakte Anel Selimovic geblesseerd en moest vervangen worden door Jesper van Erkel. Dat betekende een omzetting. Jesper werd rechterverdediger, Niek Jansen moest centraal gaan verdedigen en Stijn Wouters werd doorgeschoven naar de plaats van de geblesseerde Selimovic. Dat gaf aanpassingsproblemen. Direct was er een enorme kans voor Mierlo Hout. Aanval twee en drie van de gastheren waren echter succesvol. Jeroen Rooijakkers en Thom Meeuwsen troffen binnen tien minuten al doel. Daarna stond de verdediging als een huis en kon men voorzichtig aan aanvallen denken. Na twintig minuten moest de Houtse doelman Van Lieshout zich strekken om een schot van Bart de Jong tot hoekschop te verwerken. Die werd genomen door Niels Krekels en hij vond de hoog boven iedereen uitspringende Stijn Wouters. Zijn harde kopbal was onhoudbaar en betekende de aansluitingstreffer. Mierlo Hout wilde aanvallen maar miste de creativiteit om de gesloten linies van de gasten open te breken. Veel ging in de eerste helft over de rechterkant. Met de aanvallend ingestelde rechterverdediger Kweens trachtte de thuisploeg een meerderheid te creëren. Rob van den Boom en de goed meeverdedigende Bart de Jong bleken echter op die flank een niet te nemen veste.

Ook in de tweede helft was het initiatief bij de mannen van Mierlo Hout maar veel doelgevaar kwam daar niet uit voort. Na ruim vijf minuten was het echter raak voor de Schippersmannen Op de rand van het strafschopgebied werd Niels Krekels aangespeeld. Die zag doelman Van Lieshout ver voor zijn doel staan. Met een prachtige lob schoot hij de 2-2 binnen.
Dat was voor de gasten het sein om er nog een tandje bij te zetten. De opbouw van achteruit wilde niet erg lukken waardoor de irritatiegrens bij enkele spelers werd overschreden. De ploeg had al lange tijd niet verloren. Het resulteerde in eerste instantie in enkele gele kaarten. Twee keer leverde het offensief doelkansen op. Twee keer liet Bladelladoelman Stan van den Berg zien voor geen kleintje vervaard te zijn. In de laatste fase van de wedstrijd zette Mierlo Hout ook fysiek meer druk. Dat had echter een averechts effect. Twee spelers incasseerden hun tweede gele kaart. De laatste minuten kwamen er nog wat kleine kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer.
Komende zondag ontvangt Bladella v.v. Gestel. De Eindhovenaren kenden een goede start en zullen dat ongetwijfeld een vervolg willen geven tegen een Bladellateam dat duidelijk groeiende is.

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven