Nieuws

Op 'Unitas zondag' zijn 9 punten te verdienen

www.bladella.nl
Het blauw-en-wit van Bladella 1, 2 en 3 staat zondag tegenover het rood-en-wit van Unitas’59 1, 2 en 4. We hebben punten nodig...!!

Het 3e speelt om 12 uur thuis tegen de Eindhovense hekkensluiter. De heenpartij leverde voor Bladella een mooie 0-4 overwinning op. Als degradatie voorkomen moet worden reist Unitas 4 met grote revanche-gevoelens af naar de Smagtenbocht.
Om nacompetitie voor behoud te ontlopen dient het 2e nu serieus punten te gaan pakken. Unitas-thuis werd een 1-1 partij. Volop werk aan de winkel. Als de reserves dat karwei geklaard hebben kunnen de Schippers’ mannen het strijdperk betreden om zich voor te bereiden voor de hoofdmatch van de middag: Bladella 1 - Unitas’59 1 o.l.v. arbiter Geoffrey Twiss uit Breda.

Negentig teams
Unitas’59 is met ruim 1400 leden de grootste voetbalclub van Eindhoven: 12 senioren, 2 vrouwen en plusminus 75 (!) jeugdteams. Met ongeveer de helft van dat aantal jeugdteams vinden wij Bladella al heel erg groot. Er komt veel, heel veel bij kijken om bij zo’n club ‘bedrijf te voeren’. Zeker voor de buitenstaander heeft men het bij deze depothouder van Eindhovens voetbaltalent het best aardig voor mekaar. Dat gaat in de toekomst ongetwijfeld vruchten afwerpen. Vorig seizoen werden de Unitassers ongeslagen kampioen in 4G met maar liefst 26 punten voorsprong op numero twee DBS, de andere sleeping giant uit de lichtstad. Het probleem in de stad is dat de sleutel van de poort altijd zoek is.

Nieuwe ronde
Na het grandioos vorig seizoen zouden de Bokt bewoners een trapje hoger ook weer hoge ogen gaan gooien. Dat is er, in cijfers althans, (nog) niet helemaal uitgekomen. Toch is van alle tegenstanders in 3D Unitas’59 zonder twijfel een van de best voetballende teams gebleken. Niet onlogisch dat de formatie van de roodhemden het best op kunstgras gedijd. Zes van de zeven overwinningen werden dan ook op kunststof behaald. De zevende overwinning was bij de naar degradatie spurtende buurman Nieuw Woensel. Van de laatste vijf thuisduels werd alleen van Hilvaria verloren (0-3). In de nu startende derde periode is nog een prijs te halen voor deze Eindhovense ploeg. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Die ambitie zal er zondag zeker van af stralen.

Voetballend en fysieksterk
Het Unitas team is op dit 3D niveau misschien voetballend wel het beste team. Allemaal spelers met specifieke kwaliteiten. Zo is Patrick Rosier een lange, balvaste én kopsterke centrumspits. Linkerspits Nawid Sadat (Willem II, Gestel, de Valk) is supersnel op de eerste meters en technisch vaardig. Vorig seizoen goed voor 20 kruisjes. Middenvelder Richard Hermans is behendig met de bal, uitstekend in de combinatie en weet het doel ook nog eens goed te vinden. Achterin zijn het vooral de dertigers die, en niet alleen met hun ervaring, het roodwitte team defensief sterk maken. Luchtduels aangaan met dat centrale duo biedt weinig kansen. Het team staat onder aanvoering van een echt winnaarstype: linksachter, Ruud Vissers, ook al kopsterk die graag de ruimte op de flank benut.
Zelfs met 10 man in hun laatste partij werd tegenstander Hapert (3-0) nog weggetikt en wist in ondertal ook nog eens 2x te scoren. Spits Virgil Niekoop kon zelfs door drie verdedigers nauwelijks afgestopt worden.

Zware pot
De start van deze competitie bezorgde Bladella twee verliespartijen op rij. Na het verlies tegen Dommelen en de blamage tegen Hapert liet de formatie van Huub Vermeulen pas tegen Unitas'59 zien wie op de Smagtenbocht de baas dient te zijn. Dat was op wedstrijddag vijf. Toen was het niet altijd even goed, maar als team speelden de Schippers’ mannen wel een hele degelijke pot. Volop strijd was nodig om de drie punten in huis te houden: 1-0. Max Jansen kroonde zich tot matchwinner. Jawel, uit een penalty.
Kortom, de Schippers' mannen kunnen op 't Bokt rekenen op een erg zware pot. Unitas’59 is een team om terdege rekening mee te houden. Aan de Anconalaan geldt nog steeds promotie als doelstelling. De weg daar naar toe is de 3e periode en die begint zondagmiddag.
En let op..!! Het is een uur eerder, want we gaan met z'n allen (als 't goed is...) de klok vooruit zetten van zaterdag op zondag!
De blauwwitte aanhang is 's middags niet te missen!

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven