Nieuws

Vanavond 20 uur: Schelluinen - Bladella

www.bladella.nl
Na de afgelasting vorige week wordt vanavond (19 december) deze wedstrijd voor de 4e ronde van de districtsbeker gespeeld.

Na winst op Hoogeloon bezorgde het bekerlot Bladella een fikse reis naar de gepromoveerde zaterdag 3de klasser Schelluinen.

Schelluinen?
Toen Schelluiden als tegenstander uit het kokertje kwam riep dat vragen op. De topografische zoekmachine bevestigde al gauw het vermoeden dat het een heel eind weg moest zijn. Een Zuid-Hollands dorpje van pakweg 1.270 zielen dat valt onder de gemeente Giessenlanden (p.m. 15.000 inwoners) verraadde Wikipedia. De coördinaten 51° 50′ 35″ NB, 4° 55′ 13″ OL kruisen aan de noordkant van de Biesbosch op een steenworp afstand van Gorinchem oftewel Gorkum (Gorcum is ook goed). Voor een bezoek aan Schelluinen moeten we wel de diepte in: 38,44 meter afdalen. De Smagtenbocht is gelegen op +35,45 NAP. Sportpark Scalune, hemelsbreed 57,3 km verder in het rivierengebied, zou drie meter onder water komen te staan als er geen dijken waren. In Tilburg de A58 op richting Breda en dan via de A27 naar Gorinchem geeft een verhoging van 85,6 op de tellerstand. Die rit kost volgens de ANWB één uur en één minuut aan tijd, mits geen files.

Roem en rijk
Op de dag dat de Schippers’mannen de degens daar gaan kruisen is het op de dag af 72 jaar geleden dat DOS (Door Oefening Sterk) werd opgericht. Omdat die clubnaam al bestond veranderde de KNVB die in vv Schelluinen. In het begin van deze eeuw werd gepromoveerd naar de 2e klasse en wist men zich 12 seizoenen op een zeer hoog niveau in het zaterdagvoetbal te handhaven, waarvan liefst 9 jaargangen in eerste klasse. Heel opmerkelijk voor een vereniging van rond de 230 leden. De verklaring ligt in het feit dat Schelluinen in de Oosterhoutse kitkoning Cees den Braven (uit de Quote 500) die periode een machtige hoofdsponsor had. Zo schonk Den Braven (hij was ook voorzitter/sponsor van FC Dordrecht, toen nog Dordrecht’90) Schelluinen een prachtig complex. Maar toen hij in 2012 vertrok, verdwenen de ‘voorbijgangers’ in de selectie van de dorpsclub en duikelden de blauwwitten in drie jaar tijd naar de 4e klasse.

Ambitie
De hunkering naar die gloriejaren kwam in de zomer van 2016 met het binnenhalen van 13 nieuwelingen weer tot leven. Een moeizame vierde plaats in het eindklassement was toch goed voor nacompetitie opwaarts richting 3e klasse. Dat lukte eigenlijk niet, maar uiteindelijk toch weer wel. Uitgeschakeld in de play-offs bleek plotseling dat DIA zich uit 3e terug trok en konden Schelluinen en Smerdiek alsnog gaan strijden voor dat geluksticket. Het werd een wedstrijd om nooit meer te vergeten: 8-0 voor Schelluinen. Omdat de trainer al op vakantie was kwam de nieuwe (en huidige) coach Philip den Haan al op de bank terecht: “Wat dat betreft had ik mijn doelstelling al na één wedstrijd behaald!”

Stunt
In competitie staat de promovendus na 10 wedstrijden op de 9e plek in de 3e klasse C zaterdag met 14 punten: 4x winst, 4x verlies, 2x gelijk en een doelsaldo van 19-23. Enkele weken terug knikkerde Schelluinen wel het twee klassen hoger spelende LRC uit het bekertoernooi. De 1e klasser had wat spelers rust gegeven en daar maakte de formatie van Den Haan goed gebruik van, met dank ook aan de uitblinkende doelman Rowan Sanders. Er ging uiteindelijk een verrassende 4-2 de boeken in.

3e ronde
Mocht Schelluinen ook in de 4e ronde triomferen – door te winnen van Bladella – dan wacht in de volgende ronde weer een mooie streekderby. Het lot bepaalde namelijk dat de winnaar op sportpark Scalune op 23 januari (direct na de winterstop) thuis kan gaan aantreden tegen de winnaar van GRC 14 – GJS, oftewel “Giessen Rijswijk Combinatie 2014” versus “Gorkumse Jonge Spartanen 1930”. Deze beide teams - in het rood, van onderen in zat. 1C – hebben hun domicilie binnen een straal van max. 15 km van Schelluinen.
Maar Bladella wil ook graag in de 3e ronde één van die twee zaterdag 1e klassers ontvangen. Dat zou op de Smagtenbocht (dinsdag 23 januari) een mooie opwarmer kunnen zijn voor de derbyclash met onze geelzwarte ‘vrienden’ van de zondag daarop.
Het moge ook duidelijk zijn dat de Schippers' mannen op een dinsdagavond niet effen 170 km gaan toeren om daar in Schelluinen verlies te halen…. wèl??!

We gaan het vanavond zien!

 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven