Nieuws

Historiek de beker en RKSV Nuenen

www.bladella.nl
De laatste keer dat naar Nuenen werd gereisd was in september 2005. In dat seizoen werd Nuenen kampioen in 2F.

Het Bladella van John Smetsers verloor toen onverdiend (3-2) van de ploeg van Jan Poortvliet. Ook op de Smagtenbocht ontsnapte de groenwitte formatie dat seizoen en nam een 1-2 overwinning mee de bus in. Sindsdien is Nuenen – heden ten dage zelfs top hoofdklasse B - steeds verder van het Bladella niveau gegroeid. In vroegere tijden waren het vaak enerverende confrontaties. Pascal Snijders van het ED maakte daarvan een interessant overzicht van de wedstrijdhistorie van beide kwartfinalisten. Lees ook zijn interview met Geert van Overbeek in de zaterdagedititie van deze krant!
 
Debuut
Tegen Nuenen maakte de huidige aanvoerder Ruud Leermakers op 18 jarige leeftijd zijn debuut. Dat was toentertijd in de 2e klasse en is al weer 17 jaar geleden. Het Bladella van Frank de Brouwer haalde op vreemde bodem toen haar gram en won met 1-4. In blessuretijd gaf debutant Ruud nog extra glans aan zijn debuut door het laatste doelpunt van de blauwwitten voor zijn rekening te nemen. Daardoor is die 3de december van het jaar 2000 een gedenkwaardige dag gebleven in het rijke voetballeven van onze aanvoerder Ruud.

1956 Harrie Bierens
Zelfs in de KNVB bekeranalen van het betaald voetbal komt de naam Bladella een keer voor. Op 19 augustus 1956 werd om 12 uur in Den Bosch begonnen aan de bekerwedstrijd tussen RKVV Wilhelmina (2e divisie) en Bladella.
(Wilhelmina - Bladella  2 - 1 (1 - 0) 29' Benny vd Plas 1-0, 62' Harrie Bierens 1-1, 75' Benny vd Plas 2-1)
Wilhelmina vloog er de volgende ronde uit tegen HVC Amersfoort. Feyenoord versloeg op haar beurt in de halve finale HVC, maar moest in de finale haar meerdere erkennen in Fortune’54: 4-2. In het Feyenoord stadion - voor 35000 toeschouwers - scoorde Bram Appel toen 3x voor Fortuna’54, vertellen de annalen.
 
Districtsbeker
De finale voor de districtsbeker is voor Vlissingen, voor Hoek en/of voor BVV nog slechts één gewonnen partij verder. Nuenen of Bladella hebben daar nog twee te winnen partijen voor nodig. (dat is kortbij, man...!)
Vorig seizoen werd de finale in Zuid I gewonnen door ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. ASWH won toen met 1-0 van Kozakken Boys. Met de andere halvefinalisten Oranje Wit en UNA mocht deel genomen worden aan de ‘grote’ KNVB beker.
Onderstaand de bekerwinnaars van de laatste 15 jaren:
2002
2003
2004
2005
Geldrop
UNA
DBS
Triborgh
2006
2007
2008
2009
ASWH
UNA
Unitas
LRC
2010
2011
2012
2013
Dongen
UNA
Kozakken B
Hoek
2014
2015
2016
2017
ASWH
Hoek
ASWH
? ? ?
 
Baasje
Ook Nuenens trainer Miguel van den Dungen (woensdag wordt ie 54) is voor Bladella een oude bekende. Van den Dungen speelde - op enkele uitstapjes naar OJC en Top Oss na - tot zijn 40ste (!) bij BVV Den Bosch in het vaandelteam. In 20 jaren kwam de linkspoot tot meer dan 500 wedstrijden voor Bossche club. ‘Dus’ speelde hij in zijn voetbalcarrière diverse keren tegen Bladella. Met name Jeroen Schilders heeft vaak felle voetbalgevechten met deze techneut moeten leveren. Super gedreven – hij kon er alles voor laten - en een echte winnaar, ten koste van heel veel, was hij dan ook nooit de makkelijkste tegenstander. Als bezeten trainer haalde hij daarna successen met de BVV jeugd en hield het daarna 3 seizoenen vol bij het altijd rommelend RKJVV. Vervolgens kwam Rhoda Boys en anderhalf jaar Heerjansdam op zijn trainerspad tot hij in december 2014 het gevallen stokje van Eric Clijnk bij Nuenen over mocht nemen. Steeds nadrukkelijk aanwezig is hij ook volgend seizoen daar keuzeheer.

 Fanatiek
De inwoner van Rosmalen bracht vorig seizoen Nuenen naar de hoofdklasse. Dit seizoen doet zijn formatie ook in de hoofdklasse in de top weer mee en de reserves staan op het punt kampioen te worden in de reserve hoofdklasse. Van den Dungen eist alles van zijn manschappen wat dan tot botsingen kan leiden. Zo plaatste Randy Thenu zichzelf deze week buiten de selectie omdat hij het niet eens was niet te hoeven rekenen op een basisplaats tegen 3e klasser Bladella.
Miguel van den Dungen zal het pak slaag bij Oss’20 van zaterdag gewroken willen zien worden. Bladella zou daar dan het slachtoffer van moeten worden. De Schippers’ mannen kunnen dan ook een getergd Nuenen tegenover zich verwachten.
Dat het een mooie en spannende bekerpot mag worden. De paaskaars mag wat langer branden om een stuntje af te dwingen.
Blauwwit op naar Nuenen! We zien mekaar.

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven