Nieuws

Fietsers: ‘ontsteek je lichten!’

www.bladella.nl
Wat voor automobilisten vanzelfsprekend is, moet dit ook voor fietsers worden. Komende maandag en dinsdag de jaarlijkse fietscontrole bij Bladella!

Goede verlichting is essentieel voor veilig verkeer. Ook jonge automobilisten voeren altijd verlichting in het donker en zijn zich ervan bewust dat zichtbaarheid in het verkeer van levensbelang is. Ze hebben grote moeite met fietsers die zonder verlichting rijden en vinden dit onverantwoord (87%), erg (82%) en ze irriteren zich er flink aan (76%). Goede verlichting moet voor fietsers net zo vanzelfsprekend worden als voor automobilisten. Daarom slaan alle belangenorganisaties de handen ineen om dit probleem aan te pakken.
Goede fietsverlichting is noodzaak
Van de fietsers vindt 95 procent dat onverlicht fietsen in het donker gevaarlijk is en toch vervangt 4 op de 10 fietsers een kapotte fietslamp niet meteen. Met goede verlichting vergroot je je veiligheid en neemt de kans op een aanrijding in het donker met 20 procent af.
 
Wanneer ben je goed zichtbaar?
Verlichting
  • Een fiets heeft wit of geel licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant.
  • De lampen zitten vast aan de fiets. Losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam aan kleding of een tas vastzitten. Dus niet op het hoofd, armen of benen.
  • Lampen zijn goed zichtbaar, de voorlamp schijnt recht voor je op de grond. .
  • De lampjes branden continu en mogen niet knipperen.  
    Is dat niet in orde? Dan is de boete €55,-
Reflectoren
  • Achterop de fiets zit een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord. 
    Is dat niet in orde?
  • De pedalen hebben aan de voor- en achterkant gele reflectoren.
  • De banden of velgen hebben een witte of gele reflecterende band. 
    Is dat niet in orde? Dan is de boete is €35,-

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De druk wordt groter. Bladella komt (te) dicht bij gevaarlijke plaatsen. SV Laar is goed op weg naar de promotie play-offs. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven