Nieuws

Minister Schippers: "bbq gevaarlijker dan sporten op kunstgras"

www.bladella.nl
De overheid en de KNVB begrijpen dat er naar aanleiding van de uitzending van Zembla onrust is ontstaan, maar ziet geen reden om te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden.

RIVM: Geen reden om niet te sporten
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht vooralsnog niet dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid.
 
Het RIVM schrijft op haar website dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aanbevolen om alle nieuwe informatie opnieuw te evalueren en juicht toe dat het European Chemical Agency in opdracht van de Europese Commissie onderzoek doet naar de risico's van rubbergranulaat. De uitkomsten van dit onderzoek worden begin 2017 verwacht.
 
‘Sneller resultaten horen’
De KNVB wil net als de rest van (voetballend) Nederland zo snel mogelijk duidelijkheid. Ook minister Schippers van VWS heeft inmiddels aangegeven dat zij ‘sneller resultaten wil horen’. 
Aanstaande maandag zit de KNVB in ieder geval met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties rond de tafel om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen. Via de website van de KNVB wordt iedereen op de hoogte gehouden van het vervolgproces.
 
Lees ook:
KNVB: Kunstgras en rubbergranulaat: vragen & antwoorden
KNVB: bevindingen Zembla zorgvuldig bekijken
 

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven