Nieuws

Naar de Bosuilen

www.bladella.nl
Wedstrijd 4 al weer en daarvoor wordt bij SV Valkenswaard geland. De Bosuiluilen nog op nul punten, Bladella staat op zes. Maar het wordt allerminst makkelijk....

Bergeijk
De winst op Bergeijk was verdiend, de 4-1 was wel wat overdreven. De Schippers’ mannen verzuimden voor rust de semiderby op slot te gooien. Erger nog, in het rustsignaal mochten de bezoekers zelf met de anschlusstreffer naar binnen. Daarna waren de blauwgelen bovenliggend en de gelijkmaker hing in de lucht. Met de 3-1 twintig minuten voor het eind werd de Bergeijkse moed richting wanhoop gestuurd. Achterin was niet het sterkste deel van de Bergeijkse formatie, maar aan enkele behendige voorwaartsen had de blauwwitte defensie de handen vol.
 
Handhaving
Valkenswaard, de tegenstander van zondag, ontsnapte vorig seizoen ternauwernood aan degradatie. Geëindigd op plaats 11 brachten strafschoppen in de eindronde van de nacompetitie tegen Acht pas redding. Valkenswaard trainer Peer van Kemenade, toen nog op de bank bij Acht, moet daarbij een wel erg dubbel gevoel gehad hebben. Met die handhaving werd voorkomen dat vijf seizoenen op rij de Bosuilen van klasse moesten veranderen; van derde naar tweede, naar derde, naar vierde en weer terug naar de derde klasse.
 
Transfers
Toen de kruiddampen van de transferperiode waren opgetrokken bleken de Den Dries bewoners erg actief te zijn geweest. Behalve het gebruikelijke switchen van wat spelers uit gemeentelijke contreien, landden ook wat opvallende namen op het uilennest. Middenvelder Erwin Isbouts (28) en aanvaller Tayfun Yilmaz (32) werden met Marvilde kampioen maar besloten op het laatste moment toch om te verkassen naar V’waard. Yilmaz (ex RPC, RKVVO en Marvilde), was bij de kersverse eerste klasser ploegtopscorer met dertien goals en Isbouts (ex FC Eindhoven, 6 jaar UNA, Lutlommel, Marvilde) maakte er twaalf. Eerste doelman Jeffry Kleine Deters (38) kreeg concurrentie met de komst van Efekan Aydin (25) die overkwam van PSV Av. Aydin was voorheen ook actief bij Braakhuizen, Geldrop, Brabantia en Gestel.
En last but not least maakte ook spits Tim Nelemans (34) in de zomer de overstap van hoofdklasser Gestel naar Valkenswaard. Deze klasbak debuteerde in 2001 in het shirt van Eindhoven in het betaald voetbal. Zijn latere werkgevers waren Geldrop, opnieuw FC Eindhoven, Dessel Sport, FC Oss en sinds 2013 hielp hij bij Gestel mee aan promotie van 2e klasse naar de hoofdklasse.
 
Ambitie
Met de klasse van dit vreemdelingenlegioen zijn de Valkenswaardse ambities wel heel duidelijk, die zijn erg hoog. Maar de start voor de formatie van Peer van Kemenade is in dat licht gezien slecht. In de eerste partij kregen de bosuilen een verrassend pak slaag van nieuweling Sparta Beek en Donk: 1-5. Bij ‘kampioen’ Wilhelmina Boys was die dreun nog niet verwerkt want het werd in Best ook nog eens 5-0. Na die twee nederlagen zat het afgelopen week bij het sterke Eindhoven weer niet mee. Met de 1-0 achterstand, in minuut vier al, moest wederom achter de feiten aangelopen worden. Uiteindelijk won de FC het 4-2, maar dat was geflatteerd. Echter de nul punten na drie partijen en een doelsaldo van 3-14 drijven ongetwijfeld donkere wolken richting Den Dries.  
 
Ommekeer
Het is duidelijk dat de ommekeer als een must dikgedrukt en onderstreept voor a.s. zondag op het bord in de besprekingsruimte staat te schreeuwen. Bladella moet daarbij dus het haasje worden. Het is aan de formatie van Huub Vermeulen om niet in die slachtofferrol gedwongen te worden. Vorig seizoen had Bladella het niet zo begrepen op de Bosuilen. In de thuispartij werden na rust zo maar twee punten weggegooid en werd Valkenswaard een cadeaupunt mee naar huis gegeven. In Valkenswaard ging bij blauwwit teveel mis en won een beter strijdend blauwgeel met 3-2
De thuisclub gaat zondag ongetwijfeld tot de tanden gewapend de strijd aan om eindelijk van die hatelijke nul af te komen. De Schippers’ mannen kunnen op negen punten komen en dan blijf je bovenin goed meedoen. Een belangrijke en interessante pot die steun verdiend van alles en iedereen met een blauwwit hart. Op naar sportpark Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef 6 in Valkenswaard!!
 

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven