Nieuws

EK column: Verraad

www.bladella.nl
Op een normale vrijdagavond loop ik rond kwart voor 8 thuis aan om mijn weekend te beginnen. Eerst nog even snel wat flappen tappen bij de Rabo om vervolgens snel D'n Bel in te duiken.

Zonder goedendag te hoeven zeggen neem ik plaats op mijn barkruk en wordt stipt om 20 uur mijn eerste hoegaarden geserveerd. Maar gister was dat anders.
 
Gisteren kwam ik de kroeg binnen en was MIJN barkruk al bezet. En het was al zo druk dat mijn eerste hoegaarden 1 minuut te laat was. Vervolgens vroeg ik geschrokken aan een maat wat er allemaal aan de hand was.  Hij vertelde me dat België zometeen moest voetballen. België, dat is toch dat land waar wij altijd grappen over maken? 
 
Omdat Nederland zich niet geplaatst had, heeft men massaal besloten om dit jaar de belgen te gaan supporteren.
Voor mij voelt dat meer als verraad.  Alsof wanneer Bladella een slecht seizoen draait, ik dan maar Reusel Sport ga supporteren. Uit puur protest ben ik gisteren dan ook achter Wales gaan staan.
 
Net voor de wedstrijd begon, had ik gelukkig toch nog een plaatsje vooraan kunnen afdwingen om zo de wedstrijd goed te kunnen zien.  De rode duivels begonnen goed en kregen enkele grote kansen. En in de 13e minuut was het Nainggolan die ze met een prachtig schot op 1-0 brachten. Er werd gejuicht alsof Nederland zich net geplaatst had voor de finale. Maar een kwartier later werd het wat stiller. Nadat Williams een hoekschop vrij in kopte, was ik de enige die juichte.  Even keek ik rond en sommigen keken me aan alof ik net het clublied van Feyenoord in een volle Amsterdam Arena aan het zingen was. Bij de 2-1 voor Wales was ik even bang dat ik uit mijn stamkroeg werd gezet. Maar na de 3-1 werd het stil. En toen besefte ik, met een glimlach, dat het gedaan was met de belgengekte in Nederland. Maar ik ben vooral blij dat ik weet, dat mijn eerste hoegaarden volgende week weer precies om 20 uur klaar zal staan.

Niek Panjoel

 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven