Nieuws

Tegen Oirschot Vooruit gaat door

www.bladella.nl
Op de Smagtenbocht staat zondag Bladella - Oirschot Vooruit gepland. De Tipmast Boys moeten het opnemen tegen kampioenskandidaat numero 1. Deze keer gaat er wel gevoetbald worden...

Onbespeelbaar
Dat Bladella een slecht hoofdveld heeft is al lang bekend. Bij hoge grondwaterstand is de toplaag boterzacht waardoor men centimeters in de grond zakt. Bij inspectie afgelopen zondag (de inhaalwedstrijd Bladella - Woenselse Boys stond gepland) constateerde de regioconsul van de KNVB dat ook. ‘Onverantwoord voor het veld, maar vooral ook voor de spelers, om daar op te spelen’ was zijn conclusie en het veld werd weer afgekeurd.
In 2012 werd een ‘overstortbassin’ gecreëerd tussen de parkeerplaats en het hoofdveld om de ontstaande wateroverlast bij calamiteiten na de herinrichting van de Smagtenbocht op te lossen. Sindsdien wordt daar het overtollige regenwater van de ‘verharding’ van het sportpark (pm 4.700 m2) verzameld om daar in de bodem te laten verdwijnen. Dat ‘bassin’ staat bijna altijd droog. De overvloedige neerslag van de laatste tijd hebben van deze ‘sloot’ echter al weken een mini vennetje gemaakt. Het grondwaterpeil staat ongekend hoog en dat heeft blijkbaar fiks invloed op de bespeelbaarheid van het hoofdveld.
 
Achterstand
Door deze nieuwe afgelasting hikt het vaandelteam al tegen vier inhaalwedstrijden aan. Bladella heeft nog 13 competitiewedstrijden voor de boeg, dat is nog de helft... Deze week heeft de KNVB alle inhaalwedstrijden tot nu toe ingepland. Met Pasen speelt het blauwwitte vaandelteam een dubbel thuisprogramma: ‘s zaterdags komt Nevelo op bezoek (aanvang 17 uur) en op 2e Paasdag om 14:30 uur moet de al twee keer afgelaste wedstrijd tegen Woenselse Boys afgewerkt gaan worden. Twee weken nadat de zomertijd weer haar intrede doet, komt doordeweeks Hilvaria op de Smagtenbocht inhalen. Dat is op donderdag 14 april, aanvang 18:30 uur. Op de reguliere inhaalzondag van 17 april gaat de reis naar Oisterwijk om de laatste wedstrijd van de 2e periode af te kunnen werken.
 
Oirschot Vooruit
De strijd om de 3e periodetitel begint deze zondag. Deze laatste serie starten de Tipmast Boys meteen tegen het team van trainer Piet Drijvers, volgend seizoen voor het 3e jaargang hoofdtrainer in Oirschot. Oirschot Vooruit is een van beste teams uit deze competitie. Wilhelmina Boys is dan wel koploper, maar Oirschot Vooruit heeft op dit moment zeven verliespunten minder. De groenwitte formatie heeft nog wel drie wedstrijden in te halen.
 
Heenwedstrijd
Vorig seizoen op de Smagtenbocht werd het pas na een achterstand een wedstrijd. De blauwwitte energie kwam toen echter te laat en dat betekende een 2-3 verlies. Aan het kanaal in Oirschot, in de stromende regen op een spekglad veld, werd een 2-2 gelijkspel bij elkaar geknokt. In dit lopend seizoen zag het er heel lang naar uit dat Bladella op sportpark Jumbo Moorland een puntje van de koploper ging mee nemen. Nadat de vroege voorsprong in het rustsignaal teniet werd gedaan, was ook de laatste minuut uit het 2e bedrijf blauwwit niet goed gezind. De 2-1 winst voor Oirschot Vooruit was overigens verdiend. Bladella, met veel strijdlust, had toen alle moeite met het gevaarlijke spitsentrio en op het middenveld was de jonge captain Joris Swaanen veelal de baas.
 
Zware pot
De Tipmast Boys zullen tegen dit sterk spelend Oirschot flink aan de bak moeten. In het gekwakkel na de winterstop heeft ook de kampioenskandidaat nog niet echt kunnen overtuigen. In haar laatste twee potten werden vier punten verloren: 1-1 Dommelen (eind december) en 1-2 verlies tegen Nijnsel vorige week. Opvallend overigens dat buitenshuis alleen bij SBC (1-1) punten verloren gingen. Het ambitieuze Oirschot speelde tot nu toe 2x gelijk (Dommelen en SBC) en verloor ook slechts 2x (thuis!) van Nevelo en Nijnsel.
Toch heeft mascotte Tygo Verdaat uit E3 alle vertrouwen in een goed resultaat voor zijn favorieten. De blauwwit aanhang moet dan wel komen steunen! Daar mogen de vaandeldragers op rekenen!

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven